Yerel Gazetecilerden Protesto

Silivrili Gazeteciler, Basın Bayramı ertesinde Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı protesto ederek Silivri Belediyesi kapısına siyah çelenk bıraktı.

Yerel Gazetecilerden Protesto
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrili Gazeteciler Fatma Sarıbıyık,Servet Yıldırım,Nesrin Özalp,Müge Cesur,Cem Güner,Mustafa Tuzlu tarafından yapılan protesto Silivri Belediyesine siyah çelenk bırakılmasıyla son buldu.
Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi “24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 103. yıldönümünde basında sansüre devam eden zihniyeti kınamak üzere toplanmış bulunuyoruz. 24 Temmuz, basına uygulanan adaletsizliklere başkaldırma günüdür. Ne yazık ki Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yerel basını “kendisinden olanlar ve olmayanlar” şeklinde ikiye ayırmakta, kendisini eleştirenleri yok saymakta ve dışlamaktadır.
Bizler, tarafsız davrandığımız ve yayınlarımızda Işıklar’ın siyasi menfaatlerini kollamayarak eleştiri hakkımızı kullandığımız için ilanlarımız kesilmekte, belediyenin düzenlediği açılış ve etkinliklere davet edilmemekteyiz.
Ayrıca, yıllardan bu yana Silivri’de halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına ter döken bizlere sırt dönülerek İstanbul’un Sultangazi ve çevre ilçelerinden gazeteciler 50. Yoğurt Festivali kapsamında ve daha da acısı Basın Bayramında sahneye davet edilerek halkımıza yerel basın mensupları olarak tanıtılmış ve kendilerine plaket takdim edilmiştir.
Bu bir sansürdür,Bu bir saygısızlıktır,CHP’li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı bu tutumundan dolayı protesto ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla
Protesto yapan grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.