Yılmaz Kandemir İstifa Etti

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir ,bugün bir basın toplantısı yaparak Silivri Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı

Yılmaz Kandemir İstifa Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Yılmaz Kandemir, 40 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu ve Silivri aşkı ile siyasete ailesinden daha fazla zaman ayırdığına dikkat çekerek konuşmasına başladı.

Kandemir şunları söyledi:

LPG DEPOLAMA TESİSİNİ ENGELLEDİM

"1998 yılında Silivri'ye LPG depolama tesisi yapılacaktı. Bu tesisin Silivri için adeta bir atom bombası kadar tehlikeli olduğunu düşündüm. Ve ciddi bir mücadele vererek bunun yapımını engelledik. Benim Silivri'ye en büyük hizmetimin bu tesisin yapımını engellemek olduğunu düşünüyorum."

ÜÇ BÜYÜK PROJE

"Çocukken Silivri'nin niçin kendisine ait bir adası yok diye düşünürdüm. Sonra bunun jeolojik sebeplerden kaynaklandığını öğrendim. Ancak, Boşnakbahçe'nin karşısına İstanbul Boğazı'ndaki Galatasaray Adası gibi yapay bir ada düşünüyorum. Bu yapay adanın Silivri'ye hareket getireceğini düşünüyorum.

Ayrıca bu bölgeye kurulacak olan eğlence tesisleri Silivri için büyük bir gelir kaynağı olacaktır. Bölgede bulunan falezler de sesin ikamet alanlarına ulaşmasını engelleyeceği için evlerinde bulunan insanların da rahatsız olmaları söz konusu olmayacaktır."

YENİDEN SİLİVRİ YOĞURDU

"Yıllardır Yoğurt Festivali düzenliyoruz. Ama ortada yoğurt yok. Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ile konuştuğumuz ve üzerinde prensip olarak mutabık kaldığımız bir proje var. Eski sistemi kullanarak kültürel amaçlar altında günde 600 kg kadar Silivri Yoğurdu üreteceğiz. Ve bu yoğurt ile Silivri Yoğurdu kültürünü yaşatacağız."

ÇOK BÜYÜK BİR CAMİ

"Ayrıca Maxi AVM'nin arkasındaki Farpara Tepesi'ne çok büyük bir cami yapılması gerekiyor diye düşünüyorum. Köylerin çoğundan görünecek olan bu cami, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıkladığı rakamlara göre 2025 yılında nüfusu bir milyon beşyüz elli bin olması beklenen Silivri için bir ihtiyaçtır."

VE İSTİFA ETTİ

Yılmaz Kandemir daha sonra Silivri Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Sadece Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğine dikkat çeken Kandemir, "Silivri halkının bana tevdi etmiş olduğu Silivri Belediye Meclis Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevim devam ediyor" dedi.

İSTİFA GEREKÇESİ HÜSEYİN ŞAHİN

İstifa gerekçesi olarak Hüseyin Şahin'in ilçe başkanlığı konusunda Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile aralarında meydana gelen görüş ayrılığını gösteren Kandemir, "Delege seçimi öncesi benim isimlerini verdiğim delegelerin isimlerinin listeden silindiğini gördüm. Ama siyasette böyle ayak oyunları yapılır. Bunu da sineye çektim" dedi.

Hüseyin Şahin'in ilçe başkanlığı ile 2014 seçimlerini almanın mümkün olmadığı konusunda Özcan Işıklar'a görüşlerini açıkladığını belirten Yılmaz Kandemir, "Hüseyin Şahin'in atanması öncesi Özcan Işıklar bana taahhüt verdi. Hüseyin Şahin'in kongrede ilçe başkanı adayı olmayacağının sözünü verdi ve delege seçimlerinden önce Hüseyin Şahin'in bir basın toplantısı yaparak kongrede ilçe başkanı aday olmayacağını açıklayacağını söyledi. Ama bana verilen bu sözler yerine getirilmedi." dedi.

Hüseyin Şahin konusunda grup kararı alınması durumunda bu karara uymadığı takdirde Işıklar'ın kendisini partiden ihraç ettireceğini söylediğini belirten Kandemir, "ben de bu konuşma üzerine bulunduğumuz ortamı terk ettim. Belediyeye giderek eşyalarını topladım" dedi.

IŞIKLAR İLE YİNE BİRLİKTEYİZ

 Sadece Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini, Silivri Belediye Meclis Üyeliği ve İBB Meclis Üyeliği görevlerinin devam ettiğine bir kez daha dikkat çeken Yılmaz Kandemir, "Özcan Işıklar benim çok yakın arkadaşım ve aynı zamanda da akrabam. Kendisi ile CHP Belediye Meclis Grubu çatısı altında yine birlikteyiz. Herhangi bir ayrılık gayrılık yok" diyerek sözlerini noktaladı.