Yol düzenleme çalışmaları devam ediyor

Silivri Belediyesi’nin yurttaşların hayatlarını kolaylaştıran, estetik ve kent kimliğine uygun yol düzenleme çalışmaları, 2011 yılı içerisinde ilçe merkezindeki önemli noktalarda ve tüm yeni mahallelerde de hayata geçirilecek.

Yol düzenleme çalışmaları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, ilçe merkezindeki Fevzi Çakmak Caddesi’nden başlayarak, birçok cadde ve sokakta gerçekleştirdiği modern ve çağdaş yol düzenleme çalışmalarının; bu yıl içerisinde Uğur Mumcu Meydanı, Atatürk Caddesi ve Ali Çetinkaya Caddesi’nde de hayata geçirilmesi hedefleniyor. Eski belediye olan yeni mahallelerde de gerçekleşecek meydan ve yol düzenleme çalışmalarının, 2011 yılı içerisinde başlayarak aynı yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

 

KULLANILACAK MALZEMELER TANITILDI

Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Uğur Mumcu Meydanı (Çarşı Meydanı), Atatürk Caddesi ve Ali Çetinkaya Caddesi’nde gerçekleşecek meydan ve yol düzenleme çalışmasında kullanılacak malzemeler, Çarşı Meydanı’nda kurulan stantla esnafa ve vatandaşlara tanıtılıyor. Daha önce çarşı esnafıyla bir araya gelerek proje hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunan ve esnaftan da tam destek alan Başkan Işıklar, çalışmaların en kısa sürede başlatılarak, esnafın ve vatandaşların mağdur edilmeden sonlanması yönünde çalıştıklarını belirtti. Silivri Belediyesi tarafından gerçekleşecek meydan ve yol düzenleme çalışmalarında kullanılacak malzemeler şu şekilde;

 

(Kalınlık x Genişlik x Uzunluk)

- 4 x 40 x 40 cm ebatlarında eskitilmiş (yakılmış) gri granit plak kaplama

- 4 x 40 x 40 cm ebatlarında patinatolu yeşil diyabaz plak kaplama

-10 x 25 x 50 cm ebatlarında gri granit pahlı yağmur oluğu

- 8 x 10 x 10 cm ebatlarında gri granit küptaş

- 8 x 10 x 10 cm ebatlarında siyah bazalt küptaş

- 16 kg ağırlığında, 45 cm boyunda, elektrostatik toz boyalı sfero döküm kaldırım sınır elemanı (baba)