Zabıta Haftası Kutlandı

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 191. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Silivri Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Zabıta Haftası Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zabıta teşkilatı kuruluşunun 191. Yıldönümü kutlamaları 8 Eylül Günü Silivri Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başladı. Saat 10.00’da başlayan törene; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP ve AKP Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tam kadro katıldı.

EFE: HALKIMIZIN REFAHI VE HUZURU İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Efe; “Zabıta kelime anlamı itibarı ile kontrol altına alan demektir. Yani şehir hayatında halkın günlük yaşantısını zorlaştıracak engelleri, ortadan kaldıran demektir. Zabıta algısı ceza yazan, insanların ekmeğiyle oynayan, dilencinin ve seyyarın peşinden koşan algısından kurtulamamıştır. Her şeye rağmen 7 gün 24 saat halkımızın refahı, huzuru ve mutluluğu için çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.” şeklinde konuştu.

IŞIKLAR: ASAYİŞ KONUSUNDA BU KADAR HUZURLU BİR İLÇE OLMAMIZ TESADÜF DEĞİLDİR

Efe’nin ardından kürsüye davet edilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı: “191 yıl insan ömründe çok uzun olabilir ama şehirlerin hayatında çok kısa bir zaman. Hizmeti alanla verenin arasındaki diyaloğu, kanalı onların talep ve isteklerini hiçbir şekilde kırmadan, talebi yapandan bıkmadan usanmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Hemşerilerimiz bizim velinimetimiz. Hem hizmet edeceğiz, bunu da sevgi, saygı ve hoşgörü ile yapacağız. Bu kente bu huzuru sağlamaya devam edeceğiz. Bu coğrafyada asayiş konusunda en huzurlu ilçelerden biri olması bir tesadüf değil. Bunlar bir emeğin parçası. Burada huzuru sağlayan tüm zabıta arkadaşlarıma, emniyet hizmeti veren diğer kolluk kuvvetlerine teşekkür ediyorum. Devleti devlet milleti millet yapan tarihidir, bu derin hafızayı koruyarak nice 191 yıllara. Başarı, sağlık ve huzurla geçen yıllar temenni ediyorum” dedi.