Işıklar Dernek Başkanlarıyla Biraraya Geldi

Başkan Işıklar, Silivri'de faaliyet gösteren yöre dernekler başkanlarıyla bir araya gelerek bu yıl ikincisi düzenlenecek Anadolu ve Rumeli Festivali hakkında değerlendirmede bulundu.

Işıklar Dernek Başkanlarıyla Biraraya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz yıl 18 ayrı yöre derneğinin katılımıyla düzenlenen Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali’nin ikincisi için çalışmalara başladı. İlçede faaliyet gösteren yöre dernek başkanları ve yöneticilileri ile Silivri Demokrasi Platformu üyelerinin katıldığı kahvaltılı toplantı Kale Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. 

IŞIKLAR; “GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK, DAHA BÜYÜK ADIMLAR ATACAĞIZ”

Bu yıl ikincisi gerçekleşmesi planlanan Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali’nin daha geniş kitlelere ulaşmasını istediğini belirten Işıklar; “Biz Silivri’de güzel bir başlangıç yaptık ve bir örnek yarattık. Katkı yapan tüm dernek başkanlarına teşekkür ediyorum. Çok hayırlı ve ulvi bir iş yaptınız. Bu şehrin genlerinde hoşgörü kültürü var. Biz bunu yaşatmak çabasındayız. Bu dostluğu ve kardeşliği ilçemizin tamamına yaymak amacındayız. Elinde saz çalan bir çocuğa bomba attıramazsınız. İşte bir arada kardeşçe yaşama kültürünü yaşatırsak, peşinden refah, eşitlik ve adalet gelecek. Geçtiğimiz yıl bir girişti, şimdi daha büyük adımlar atacağız. Kültürümüzün yaşatılması adına, geleneklerimize sarılıp geleceğe aktarmalıyız. Bu konuda yol açıcı ve kolaylaştırıcı olmak istiyoruz. Festivali bu yıl daha çok kişiye duyurarak, daha geniş kitlelere ulaşalım. Sizlerin önerileri çok önemli. Hepinize katlılarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Işıklar, derneklerin bir vakıf altında toplanarak kurumsallaşması konusunda öneride bulundu. 

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER DİLE GETİRİLDİ

Gerçekleşen toplantıda dernek başkanları görüş ve önerilerini dile getirerek, festivalin yöre derneklerinin tanıtımına sağladığı katkıya dikkat çekti. Festivalin içeriğini belirlemek üzere düzenli toplantı kararı alan dernek başkanları, 24 Şubat Salı Günü Belediye Meclis Salonu’nda festivalin tarihini ve programını belirlemek üzere bir araya gelecek.