İYGAD 'Saldırıyı kınıyoruz'

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

İYGAD 'Saldırıyı kınıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı. 

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Yönetimi, Silivri'deki yerel basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Silivri Kavaklı'nın Hürriyet Mahallesi Günyamaç Sokak No: 8 adresindeki bir villada, 23 Haziran 2014 Salı günü boğulma vakası meydana gelmiş ve 21 yaşındaki Dilek A. isimli genç kız hayatını kaybetmiştir.

Bu gelişmeyi ayrıntılarıyla haber yapmak için olay mahalline giden Kasaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Ermiş ve Silivri Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Yusuf Eker'e, hayatını kaybeden genç kızın aile yakınları tarafından fiziki saldırıda bulunulmuştur.

Sayıları 30 kişiye yakın olduğu tahmin edilen bu saldırganların, meslektaşlarımıza adeta linç girişiminde bulunmaları "basın özgürlüğüne" yapılmış bir müdahaledir.

Halkı doğru bilgilendirmek ve olayları kamuoyuna duyurmak için gazetecilik mesleğini görev edinen meslektaşlarımıza yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Güvenlik güçlerince sorumlularının en kısa sürede belirlenip, haklarında yasal işlem başlatılmasını talep ediyoruz.

Meslektaşlarımıza, görevlerini yaparken uğramış oldukları saldırı nedeniyle geçmiş olsun diyor ve bu saldırıyı kınıyoruz."