Jandarmanın 176. Kuruluş Yıldönümü Törenle Kutlandı

Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 176. Yıldönümü münasebetiyle İstanbul İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Jandarmanın 176. Kuruluş Yıldönümü Törenle Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen tören, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.


Protokol Şube Müdürü Jandarma Öğretmen Binbaşı Semra Yanardağ tarafından tebrik ve kutlama mesajları okundu. En genç Jandarma personeli adına Jandarma Teğmen Yusuf Kol’un konuşmasının ardından Jandarma Genel Komutanlığı tarihçesi Jandarma Yüzbaşı Cihan Ateş tarafından okundu. İstanbul İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gürcan Sercan tarafından, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Günün son konuşması da İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından gerçekleştirildi.

Vali Şahin yaptığı konuşmada, "Teşkilatımızın 176. Yılını kutluyorum. Bundan sonraki yapacağı görevlerde bundan daha fazla başarılı olmalarını temenni ediyorum. Jandarma diğer kolluk kuvvetlerimizle birlikte iç güvenliğimizi, huzurumuzu, kanun ve nizam hakimiyetini tesis eden ve halkımızı özellikle asayiş ve güvenlik ihtiyacını karşılayan çok önemli kuruluşlarımızdan biridir. Diğer kurumlarımız gibi Jandarmamızda büyük bir değişim ve dönüşüm geçirmiş olabildiğince profesyonelleşmiş ve hizmetlerinde teknolojiyi ön planda tutarak kendini konumlandırmaya ve kurumsallaşmaya çalışmıştır. Bunun başarıyla gerçekleştirildiğini görmekten çok mutlu olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Vali Şahin, "Özellikle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Jandarma teşkilatımızda yitirmiş olduğumuz şehitlerimize rahmet diliyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Tüm teşkilat mensuplarına minnet ve şükranlarımı arz ediyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.

Kutlama programı Jandarma Komutanlığı’na ait araç gereç ve teçhizatlarının sergilendiği stantların gezilmesinin ardından öğle yemeği ile tören sona erdi.

Törene Silivri’den Silivri Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, Gaziler ,Çayırdere muhtarı Mustafa Dönmez, Semizkumlar muhtarı Hatice Bıyıkoğlu, Ortaköy Muhtarı Ferhan Gülan katıldı.