Halk Meclisi Toplantıları Kadıköy'de Devam Etti

İlçe genelinde yapılacak çalışmaların birlikte karar verildiği Silivri Belediyesi Halk Toplantıları, Kadıköy Mahallesi'nde devam etti.

Halk Meclisi Toplantıları Kadıköy'de Devam Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Mahalle Konseyi Halk Toplantıları devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Sorumluları ile Mahalle Muhtarlarının da katılım gösterdiği toplantılarda yapılan çalışmalar ve 2016 yılında hayata geçirilecek projeler konuşuluyor. Başkan Işıklar toplantılarına Kadıköy Mahallesi ile devam etti. 

MUHTAR YENİÇİFTLİK TEŞEKKÜR ETTİ

Kadıköy Mahalle Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik: “Özcan Başkanımız her köy ve mahallede yaptığı gibi sizlerin sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak için bugün buradalar. Sorunu olan varsa başkanımız ve ekibi buradayken açıkça, çekinmeden sorabilir. Başkanımıza bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

BAŞKAN IŞIKLAR: “YOL HARİTAMIZI BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ”

Başkan Işıklar, Kadıköy Mahallesi Mahalle Konseyi toplantısında: “Her sene mahallelerimizin tamamında bu toplantılarımızı yapıyoruz. Düzenli olarak her ay yapılıyor, bu toplantılar sonrasında senede bir defa geniş, halka açık bir toplantı yaparak ne yaptığımızı ve ne yapacağımızı sizlere göstermek istiyoruz. Sizlerden gelen taleplere göre yeni yılın çalışma programını şekillendirmek için buradayız. Birlikte yol haritası çıkarıyoruz. Bu şehri daha modern, daha yaşanır, daha çağdaş bir noktaya nasıl taşınır birlikte karar vereceğiz. Açık, saydam, konuşarak ve paylaşarak bu kenti birlikte yöneteceğiz. Kadıköy’deki sıkıntıları biliyoruz. Futbol sahasına giden yol dâhil bu kanalizasyon, su, gaz alt yapı ile ilgili ne varsa bunlar bildiğiniz gibi bizimle alakalı değil. İSKİ alt yapı yatırımlarını ne zaman planlarsa o zaman yapıyor. Biz de ondan sonra üst yapıyı tamamlamış oluyoruz. Burada da öyle olacak. Çalışmalar tamamlandığında sizlerle birlikte karar vereceğimiz yatırım programını hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. 

KADIKÖY MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Kadıköy Mahallesi Ayla Sokak, Dalbastı Sokak, Ovalı Sokak, Uzel Çıkmazı Sokak (Umur Sokak)’ta asfalt imalat çalışmaları yapıldı. Eskibağlar Sokak, Su Deposu Yolu, Lalezar Sokak, Eski Ovayenice Yolu, Çalılık Mevkii Tarla Yolu ve Köprü Dere Mevkii Tarla Yolunda toplam 21.350 metrekare tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Kadıköy Futbol Sahası’nda zemin düzenleme çalışması yapıldı. Kadıköy Spor Kulübü’ne kulüp binası inşa edildi. Spor binası yanına yağmur suyu kanal hattı döşendi. Kadıköy Camisine kombi montajı yapıldı. Şehit Olcay Özcan İlkokulu’nda yağmursuyu olukları tamir edildi. Kadıköy Ortaokulu’na 990 kg sıvı temizlik malzemesi, 70 adet rulo çöp torbası ve 614 kg boya verildi. Düğün Salonu çatı ve yağmursuyu olukları tamir edildi. Mahalle genelinde peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.

 

2016 – 2019 YILLARI ARASINDA NELER YAPILACAK? Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Kadıköy Mahallesi Lalezar Sokak’ta asfaltlama çalışması yapılacak. Kumkaynak Çeşmesi çevresinde düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Kadıköy Parkı’nda düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Engelli vatandaşların da kullanımına uygun sert zemin uygulaması, estetik kent mobilyası ve peyzaj düzenleme çalışmalarıyla park, modern bir görünüme kavuşacak. Muhtarlık binasının çatı tamiratı yapılacak. Düğün salonu alt girişinde bulunan tuvaletlerin tadilatları yapılacak.