Kadıköy Spor Sahası Açıldı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın 2016 yatırım programı kapsamında hayata geçirdiği Kadıköy Spor Sahası'nın açılışı, Karpuz Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

Kadıköy Spor Sahası Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Kadıköy Spor Sahası’nın açılışı, Karpuz Festivali programı kapsamında gerçekleştirildi. Ayla Sokak’ta atıl şekilde bulunan mera, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın talimatlarıyla halı saha, idari bina ve seyirci tribünü ile modern bir tesis haline getirildi. Bölgede modern bir değişim yaratan sahanın açılışında Kadıköyspor ve Ortaköyspor açılış müsabakası gerçekleştirdi. Açılış vuruşunu Başkan Işıklar’ın yaptığı maç, 2-2’lik bir skor ile tamamlanarak dostluk kazandı.
 
IŞIKLAR; “TARIM ARAZİLERİNİN YANI BAŞINDA BİR SPOR SAHASI…” 
Kadıköy Spor Sahası’nın açılışında konuşan Başkan Işıklar: “Geçtiğimiz 35 gün içerisinde, başka dünya ülkelerinin kaldıramayacağı birçok zorluğu, büyük bir metanet ve kararlılıkla, güçlü bir ülke olduğumuzu göstererek atlattık. Bizim kaybedecek çok şeyimiz var, koskoca bir cumhuriyet, laiklik, bu coğrafyanın en zengin ülkesi olmak var…! Yıllardır biriktirdiğimiz kültürümüz, değerlerimiz, birbirimize olan sevgimiz, saygımız, bu toprak için verdiğimiz kanlarımız var. Bunları yoksayamayız. Bunların bir daha yaşanmaması için bu çocuklarımızın sporla, kültür sanatla, eğitimle, üretimle yetişmesi lazım. Daha çok üretmek, daha çok çalışmak, akılla yaşamak bunlar bizim layık olduğumuz şeyler. Spor bunlardan bir tanesi. Kadıköy mahallemizin güzel bir köşesinde doğal ortamı da korunarak, yan tarafta inekler, hayvanlar ve diğer tarafta ekilecek arazilerimizin yanı başında, bir spor sahası olması… İşte bu çok anlamlı bir şey.  Biz de mahallelerimizde bu doğal ortamı, buralardaki yaşam biçimini bozmadan, bu topraklara gözümüz gibi bakarak, koruyarak yaşanabilir mekânlar yapmaya gayret edeceğiz. Burası onlardan bir tanesiydi.  Başka çalışmalarımız, projelerimiz de var. Mahallelerimizin her köşesinde dokunmadığımız yer kalmayacak. Burada, beraberce, sevgi ve barış içerisinde yaşayacağız, biz buna layığız. Sizlerden gelen taleplere bir emir, yapılması gereken bir talimat olarak bakıyoruz.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Kadıköy Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
  
KADIKÖY’DE NELER YAPILDI? 
Silivri Belediyesi 2016 yatırım programında Kadıköy Mahallesi Ayla Sokak’ta yapılan Spor Alanı Düzenleme Çalışmaları kapsamında toplam 2278 metrekare alan üzerinde; 989 metrekare futbol sahası, 403 metrekare sert zemin düzenlemesi, yeşil alan ve saha içi aydınlatma tesisatı, saha etrafı tel çit montajı ve yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirildi. 
 
IŞIKLAR MAHALLE SAKİNLERİNE ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ
 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, saha açılışının ardından Kadıköy Mahalle Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik ile birlikte mahalle sakinlerine ziyaretler gerçekleştirdi. Halktan gelen öneri ve talepleri dinleyen Başkan Işıklar, geçtiğimiz günlerde yaşanan trafik kazasında 15 yaşındaki oğullarını kaybeden Karpuzoğlu Ailesini de ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.