Kadıköylü üreticilere teşvik töreni

Silivri Belediyesi 4. Kadıköy Karpuz Festivali'nde yarışma, konser ve eğlence programı iptal edilirken, ilçe protokol üyeleri karpuz üreticilerine sertifika takdim ederek teşekkür etti.

Kadıköylü üreticilere teşvik töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle ertelenen Silivri Belediyesi 4. Kadıköy Karpuz Festivali’nde sadece sertifika töreni gerçekleştirildi. Üreticileri teşvik etmek ve üretimi arttırmak amacıyla sürdürülen Karpuz Festivali’nde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahalle sakinleriyle meydanda bir araya gelerek yetiştirilen mahsullerin tadına baktı. Gerçekleşen sertifika törenine Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP İlçe Yönetimi, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu,  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, İlçe Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Fırıncılar Derneği Başkanı Ferhat Yılmaz, Mahalle Muhtarları ve tarım üreticileri katıldı.

 Işıklar: “Önceliğimiz topraklarımızı korumak”

     Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirilen törende şunları söyledi:  “Birinci önceliğimiz topraklarımızı korumak. Ürünlerin istediğimiz rekolte de olması önemli. Üretim birliğinin niyetle, akılla, çabayla, uzun emekler ile olacağına inanıyorum. Kadıköy’de 91’e çıkan üretici sayısı için sizlere teşekkür ediyorum. Bir yeşil karpuz bize çok şey ifade ediyor. Yardımlarınız ile bu toprakları koruyacağız. Festivalimizi yapamadık… Bizim için savaşan ve şehit olan canlarımıza rahmet diliyorum. Eğlencemizi yapmayabilir, eksik yapabiliriz... Burada bulunmamızın sebebi üreticilerimize teşekkür etmek ve bu Allah vergisi zenginliğimizi, tarım topraklarımızı her şeye rağmen koruduğumuzu göstermektir.”

 Bekârlar: “Yerel ürünlerin yaşatılma çabası çok anlamlı”

     Silivri Belediyesi tarafından yapılan tarım festivallerinin önemine dikkat çeken Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar: “Geleneksel Karpuz Festivalimizi bu yıl kutlayamadık ama bir araya gelerek, karpuz ile ilgili sorunlarımızı konuşma fırsatı bulduk. Biz mahallelerde dolaşarak üreticiler ile bir araya geliyoruz. Her mahallenin kendine has ürününün böyle festivallerle yaşatılıyor olması çok anlamlı. Bu nedenle Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkür ediyorum” dedi. Programda tüm konuklara Kadıköy Karpuzu ikram edildi.