Bazı davranışlar bir ömürlük ders olurlar!

Sinema tarihinin en ünlü komedyeni olan Charlie Chaplin diyor ki

Bazı davranışlar bir ömürlük ders olurlar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Küçük bir çocukken, babamla bir sirk şovunu izlemeye gittim. Bilet sırasında uzun bir kuyruk vardı ve önümüzde anne baba ve altı çocuklu bir aile vardı.Fakirlik hallerinden belliydi, elbiseleri eski ama temizdi. Çocuklar sirkten bahsederken çok mutlu görünüyorlardı. Onların bilet sıraları gelince, çocukların babası gişeye durdu ve bilet fiyatını sordu. Gişe çalışanı ona fiyatı söylediğinde, adam kekelemeye başladı ve dönüp karısının kulağına bişeyler fısıldadı.Mahcubiyet yüzünden kolayca okunuyordu… Bir anda babam cebinden 20 Dolar çıkardı ve yere attı, sonra da eğilip yerden aldı ve elini adamın omuzuna koyarak şöyle dedi:“Paranız düştü beyefendi!”
Adam babama baktı ve gözleri dolarak “Teşekkür ederim efendim ”dedi.Onlar içeri girdikten sonra babam beni beni elimden çekti ve kuyruktan çıktık, çünkü babamın adama verdiği 20 Dolar’dan başka parası yoktu!
O günden beri babamla gurur duyuyorum yaşanan 2 dakika benim hayatımda izlediğim en güzel şovdu gün izleyemediğim sirk şovundan bile daha güzeldi.
O der ki;

Gülüşlerim acılarımı örtmeye çalışan ağır işçilerdir.
Hayat uzak çekimde komedi yakın planda trajedidir.
Karşındaki akıllıyı mı oynuyor? Sen aptalı oyna. Sonra hakiki aptalı keyifle seyret.
Ayna benim en iyi arkadaşımdır. Çünkü ben ağladığında o asla gülmez.
Amacınız zarar vermekse güce ihtiyacınız vardır. Diğer her şey için sadece sevgi yeterlidir.

Bu güzel insanı sevgi ve özlemle anıyor ne kadar güzel bir ruha ve düşüncelere sahip olduğunu onun söylediği benim de favori lafınla herkese güzel bir gün dilerim...
"Benim acım birinin gülüşüne sebep olabilir. Ama benim gülüşüm asla birinin acısına sebep olmamalıdır "der.
SEVGİyle kalın...
Chenay Kobak