Buzdolabını ekonomik ve sağlıklı nasıl kullanırız?

Tam olarak soğumamış yemekleri buzdolabınıza koymayın

Buzdolabını ekonomik ve sağlıklı nasıl kullanırız?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buzdolabını ekonomik ve sağlıklı nasıl kullanırız?

Eğer buzdolabınızın buzluğu karlanma yapıyorsa içerdeki soğuk hava dolaşımında bir sorun var demektir.

Tam olarak soğumamış yemekleri buzdolabınıza koymayın. Dolabın içinde terleme, buharlaşmaya sebep olur. Dolabınızı temiz tutun ve düzenli olarak temizliğini yapın.

Buzluğu (derin doldurucu bölmesini)tıka basa doldurmayın. Eğer dolabınız gereğinden fazla dolu olursa, düzenli olarak temizlenmezse; hava dolaşım dedikleri kapanırsa gıdalarda bozulma, bakteri oluşumu gibi sağlık açısından tehlikeli durumlar oluşacağı gibi enerji kaybı da artar.

Buzdolabınızın kapısını her açışınızda içerdeki soğuk hava dışarı kaçar ve kapağı kapattığınızda tekrar soğutmaya geçer. Buzdolabınızı ne kadar sık açıp kaparsanız o kadar sağlıklı saklama soğukluğunu muhafaza edemeyeceği için 3-4 gün dayanması gereken gıdaların 1 gün sonra bozulmaya başladığını görürsünüz. Bu sebeple gereksiz yere buzdolabınızın ve derin dondurucunuzun kapağını açmayın.

Derin dondurucunun ideal saklama derecesi -18,dolap kısmının +4’dür.

Dondurulmuş ürün satın aldığınızda hemen kullanmayacaksanız eve gelir gelmez dondurucuya atın.

Derin dondurucuda muhafaza edeceğiniz gıdaları mutlaka gıdaya uygun şekilde paketleyin.

Açık olarak ne sebze, et ne de tereyağı vb. gibi ürünler koymayın…

Dondurucuya koyduğunuz ürünlerin üzerine küçük bir notla saklama tarihini yazınız.

Kaynak: Gündelik Hayatta İSG