Fil ile avcılar...

Fil çukura düşünce aç bırakılır günlerce, bununla da yetinilmez...

Fil ile avcılar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fil avcıları, filleri canlı yakalamak ve amaçları doğrultusunda kullanmak için önce bir çukur kazıp üstünü örterek çukuru gizlerler. Fil çukura düşünce aç bırakılır günlerce, bununla da yetinilmez, siyah giysili kötü bir adam arada bir gelip, fili sopayla döver, çeşitli işkenceler yapar. Sonra beyazlar giymiş bir adam siyah adamdan gizlenerek, saklanarak geldiğini belli eder, fili sever ve yiyecek verir. Bu tekrar tekrar yapılarak siyah adam filin düşmanı, beyaz adam ise dostu olur. Ve bir gün beyaz adam çukurun kenarına toprak doldurarak, yokuş bir yol yapar, file yardımcı olarak onu kuyudan çıkarır.

Fil kuyudan çıkınca, kendisini oradan kurtaran o iyi adamın arkasından ayrılmaz. Kendisine yiyecek getiren, çukura yol yapıp kendisini oradan kurtaran ve iyi olduğunu sandığı bu adamın kölesi olmuştur artık. O nereye giderse kendisi de arkasından gidecek, o ne yaparsa, kendisi de onu yapacaktır. Beyaz giysiler içindeki adam filin seyisidir artık. Onu istediği her yöne götürebilmektedir, ona istediği her şeyi yaptırabilmektedir.

Fil, bir siyah giysili kötü adamı, bir de beyaz giysili iyi adamı tanımakta, yalnızca bu iki adamı bilmektedir. Asıl sahibinin kim olduğunu ise bilmemektedir.
Onun hiçbir zaman bilemeyeceği iki gerçek vardır:

Biri, iki adamın ikisinin de aslında birbirinden daha kötü olduğudur; öteki ise, ikisinin de daha kötü üçüncü bir adam için çalıştıklarıdır...

Adaletsizliklerin en büyüğü, adil olmayıp adil gibi görünmektir demiştir,ve çokta haklıdır Eflatun...

Adil sevgi ve barış dolu bir hafta olması umuduyla dostlar...

Yaşamın en güzeli hiç bir canlıya zarar vermeden yaşayabilmektir...

SEVGİyle kalın...

Chenay Kobak