İki insan arasında ilk 3 saniye

Bir sarılma 20 saniyeden fazla sürdüğünde, bunun iyileştirici etkisini hissetmeye başlıyoruz.

İki insan arasında ilk 3 saniye
TAKİP ET Google News ile Takip Et


İki insan arasında ortalama sarılma süresi 3 saniye. Fakat araştırmacılar harika bir şey keşfetmiş;

Bir sarılma 20 saniyeden fazla sürdüğünde, bunun iyileştirici etkisini hissetmeye başlıyoruz. Çünkü içten bir kucaklaşma “aşk hormonu” olarak da bilinen oksitosin hormonunu salgılanmasını sağlıyor. Bu hormon rahatlamamıza, güvende hissetmemize, korkularımızdan ve kaygılarımızdan kurtulmamıza yardımcı oluyor. Bu muhteşem dinginlik, birine her sarıldığımızda, bir çocuğu her sevdiğimizde, bir kedinin veya bir köpeğinin başını okşadığımızda hiçbir bedel ödemeksizin bizim oluyor!

İnsanlarla ne kadar yakınlaşırsak o kadar çok oksitosinimiz oluyor. Deneyin derim!

Beyinde üretilen bu hormon kadınlarda doğum sonrasında yüksek miktarda salınır.

Annelik  davranışlarını sağlayan bir hormon. Peki, eksik olduğunda ne oluyor birde ona bakalım mı?

Uzmanlara göre bu hormonun eksikliğinde kendini beğenme, güvensizlik, toplumdan uzaklaşma, psikolojik rahatsızlıklar, yalan eğilimi bile artmaktaymış. Günlük hayatımızda oksitosin hormonunun artması için sarılmak gerek sevdiklerimize. Bizi bu hayat şartları her ne kadar sarılmayı unutturmak istese de, kaygılar ekonomik sorunlar vs. sarılmayı unutmamalıyız!

Oysa biz ne yapıyoruz?

 Kendimizi kötü ya da üzgün hissettiğimizde, mutlu olma ihtiyacımızı gidip yemek yiyerek veya televizyon izleyerek geçiştirmeye çalışıyoruz. Sonra da kendimizden hayır bekliyoruz. Kendine hayrı olmayanın başkalarına hayrı olur mu hiç? Olmaz bence. Ya sizce?

Sevdiklerinize Sevgiyle Sarılarak Kalın…