Kendini üzgün mü hissediyorsun?

Bana iki dakikanı ayırabilir misin? Sadece iki dakika.

Kendini üzgün mü hissediyorsun?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dans et ya da gidip duşun altında dur ve bedeninin ısısıyla birlikte üzüntünün de bedeninden nasıl yok olup gittiğini gör. Düşün üzerine yağdırdığı suyun bedendeki ter ve tozu nasıl alıp götürüyorsa, üzüntünü de aynı şekilde alıp götürdüğünü hisset. Bak bakalım ne oluyor.

Zihni öyle bir duruma sokmayı dene ki, eski işleyiş biçimini sürdürmesin.

Her şey olur. Aslında yüzyıllardır geliştirilmiş olan tüm teknikler zihnin eski kalıplarını kırma çabalarından başka bir şey değildir.

Örneğin öfkeli hissediyorsan sadece birkaç defa derin nefes al. Derin nefes al ve derin nefes ver, sadece iki dakika bunu yaptıktan sonra öfkenin ne durumda olduğuna bak.

Zihnin kafasını karıştırmış oluyorsun bu iki şeyi birbiriyle bağdaştıramıyor. “Ne zamandan beri” diye sormaya başlıyor zihin. Öfkeli birisi derin nefes alıyor? Neler oluyor burada”. Yani ne istersen yap ama asla aynı şeyi tekrarlama; püf noktası bu!

Yoksa her üzgün oluşunda oluşunda düş almaya başlarsan, zihin onu da alışkanlık edinecektir. Üç, dört kereden sonra zihin öğrenir; ”Her şey yolunda. Üzgünsün yüzden duş alıyorsun”. O zaman bu üzüntünün paketin bir parçası haline gelir.

Hayır, asla aynı şeyi tekrar etme. Her seferinde zihni şaşırtmaya devam et. Yaratıcı ol, yeni şeyler icat et.

Ortağın bir şey söylüyor ve öfkeleniyorsun. Hep ona vurmak ya da bir şeyler fırlatmak istiyorsun.

Bu sefer bir değişiklik yap; git yanına ve gülümse şaşırt onu. Böylece hem zihnin şaşırmış olacak hem de ortağın. Bir anda bazı şeyler artık eskisi gibi olmayacak.

O zaman zihninin bir mekanizma olduğunu, yeni şeylerle nasıl baş edemediğini göreceksin.

Pencereyi aç ve bırak taze meltem içeri girsin.

Ruh eczanesi- İnsan Ruhuna Özel Reçeteler Osho

Umarım bu okuduklarınızı sadece okuduğunuzla kalmazsınız.Lütfen kalmayın.Deneyin ve rahatlayın.Farkı gördüğünüz zaman bu uygulamayı günlük yaşam tarzı olmasını isteyeceksiniz...Bedenimizi gıda ile besliyoruz,beynimizi bilgi ile besliyoruz peki ya ruhumuzu?Onun için ne yapıyoruz? Onu neyle besliyoruz? Neden bu kadar duygusuzlaştık diye hiç sorguluyormuyuz? Sorgulasak iyi olacak...

Güzel bir gün diliyorum,SEVGİyle kalın...

Chenay Kobak