Yengeç sendromu

Kumsalda yürüyen bir adam, avlanan balıkçıya yaklaştığında kova içerisindeki yakalanmış yengeçleri görür.

Yengeç sendromu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kumsalda yürüyen bir adam, avlanan balıkçıya yaklaştığında kova içerisindeki yakalanmış yengeçleri görür. Kovanın üstü açıktır, kapağı yoktur. Bu durum onu şaşırtır, çünkü yengeçlerin kaçabileceğini düşünür. Balıkçıya sorduğunda “evet, tek bir yengeç olsaydı, kesinlikle kaçardı ancak, pek çok yengeç varsa, biri kaçmaya çalıştığında diğerleri onu yakalar, kaçamayacağından emin olur, geri kalanlar da aynı kaderi yaşarlar.” yanıtını alır. Tek yengeç kapaksız kovadan rahatlıkla çıkabilirken sayı arttıkça kaçış imkânsızlaşır. Çünkü birbirlerini yukarı itmek yerine, aşağı çekerek engellerler. Sonunda kimse kazanamaz.

 İşte bu durum, yengeç sepeti sendromunun çıkış noktasıdır.

Evet dostlar.Ülkemizde iş ve arkadaş ortamında da sıkça karşılaştığımız bir durumdur aslında. Hatta bende buna milli rahatsızlığımız diyorum…

Bu hasetlik kıskançlık duyguyu taşıyan kişiler, kendi başarısızlık korkularıyla, sizin başarılarınıza, gelişim olanaklarınıza ket vurmaya çalışırlar. Sizi demorilize edip yeni bir şey denemek istediğinizde baltalamaya, caydırmaya niyetlenirler. Bunu da çok güzel başarırlar.

Örneğin klişe kelime belki ama “Boş ver, ne gerek var, yaşın kaç olmuş, bu saatten sonra “gibi gibi  "kısaca yükselen kişiyi aşağıya çekme isteğinden başka bir şey değildir…

Kendi yetersizliğini cesaretsizliğini size yükler ve haklı çıkmak için elinden gelen her şeyi yaparlar. Bununla da yetinmeyip size bunu kabul ettirmeye çalışırlar…

Negatif düşünen insanlar resmen radyasyon yayarlar ve dikkat edin, onlar hep her şeyi çok iyi bilenlerdir… Bi onlar akıllı çünkü ;)

Yengeç sendromu

SEVGİyle kalın…Her olumsuzluğun, kötülüğün panzehiri ,sevgidir dostlar…

Chenay Kobak