Kardeş Şehir'den Silivri'ye Ziyaret

Silivri Belediyesi'nin kardeş şehri Stari Grad'dan bir grup heyet Silivri'yi ziyarete geldi. Işıklar'ı makamında ziyaret eden heyet, akşam yemeğinde ilçe protokol üyeleriyle bir araya geldi.

Kardeş Şehir'den Silivri'ye Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Belediyesi’nin kardeş şehri Stari Grad’dan bir grup heyet Silivri’yi ziyarete geldi. Işıklar’ı makamında ziyaret eden heyet, akşam yemeğinde ilçe protokol üyeleriyle bir araya geldi.

 

2010 yılında dostluk köprüleri kurulan Silivri Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden Bosna Hersek Cumhuriyeti Saraybosna Stari Grad Belediyesi, bir grup heyetle Silivri’yi ziyarete geldi. Başkan Işıklar’ı makamında ziyaret eden heyet, Silivri Belediyesi ev sahipliğinde verilen akşam yemeğinde ilçe protokol üyeleriyle bir araya geldi. Işıklar’ın ev sahibi olduğu yemeğe Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri Belediyesi 2009- 2014 Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediyesi yeni dönem Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları katıldı. Stari Grad Belediye Başkan Yardımcısı Amina Deljkoviç, Danışman Senida Foço-Şabiç, Okul Müdürleri Salko Huskiç, Jasminka Karasalihoviç, Mirsad Lelo, Aida Omersoftiç ve Kerim Fezagiç’in yer aldığı yemekte iki ülkeye ait görüntüler video sunumu ile paylaşıldı.

 

IŞIKLAR; “SARAY BOSNA’NIN BİZDE AYRI BİR YERİ VAR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “2010 yılında gittiğimiz Saray Bosna’da kardeş şehir olma konusunda niyetimiz vardı. Bosna’da yaşanmış olan dramın izleri vardı. Osmanlı kültürünü düzenli bir şekilde koruyan başka bir coğrafya zor bulunur. Boşnaklar bir soykırıma tabi edildiler o anlamda bizim kardeş olmamızın farklı bir önemi ve anlamı var. Gittiğimizde ne kadar çok ortak yanımız olduğunu gördük. Saray Bosna’nın gerçekten bizde ayrı bir yanı var, İbrahim kardeşim orada çok iyi şeyler yapmış, yapmaya devam ediyor. Bize söylediği bir sözü hiç unutmuyorum. ‘Siz orada bizim kapımızsınız, size bir şey olursa biz yok oluruz. Sizin orada ayakta olmanız, güçlü olmanız bizim burada güvencemiz’ dediğinde çok etkilenmiştim. Aramızda olduğunuz için çok mutluyum. Tekrar hoş geldiniz.”  

 

BERKOVİÇ TEŞEKKÜR ETTİ

Starigrad Belediye Başkan Yardımcısı Amina  Berkoviç, Silivri Belediyesi’nin kendilerini çok iyi şekilde ağırladığını söyleyerek Silivri’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Berkoviç, Saray Bosna Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç’in de ziyarette yer almayı planladığını ancak son anda çıkan işleri nedeniyle programının değiştiğini ifade etti.

 

KESER; “BU TEMASLAR DİALOGLARI GELİŞTİRİR”

Yemekte konuşma yapan Silivri Kaymakamı Salih Keser, kardeş şehir misafirlerine hoş geldiniz diyerek; “Kısa süre önce Sayın Başkanımızla Bosna’ya yaptığımız ziyarette bizlere gerçekten ev sahipliğinin en güzel örneklerini sundular. Bu gibi temaslar uluslarımızın karşılıklı ilişkilerinin pekiştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bosna ya gittiğimizde kendimizi sanki ülkemizde gibi hissettik. Silivri’mize hoş geldiniz” şeklinde konuştu.