Kartal 'Gerçek kardeşlik ruhuna katkımız olacak'

Kiptaş Silivri Konutları ve Van Edremit Afad 1.2.3.4.9. Etap Konutları kardeş site uygulamasında toplanan 30 Koli Kitap bağışı ve 22 Koli Kırtasiye Paketi Van'a ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Kartal 'Gerçek kardeşlik ruhuna katkımız olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kiptaş 1.Etapta düzenlenen törene Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü İlhan A.Kartal, AK Parti yöneticileri, site görevlileri, site sakinleri ile öğrenciler katıldı. Düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü İlhan A.Kartal “Boğaziçi Konut Yönetimi A.Ş. ‘nin Türkiye çapında yaklaşık 150 bin konuta hizmet ederken, sadece bir işletmecilik kısmı değil de aynı zamanda sitelerimizdeki soysal, kültürel, sportiv ve komşuluk ilişkilerini güçlendirici faaliyetlerinden biriside bugün sizin huzurunuzda. Bu tamamen proje olarak şu anlamda önemli yoksa daha önce biz Türkiye çapında İstanbuldaki sitelerimizde yaklaşık 75 bin konutun olduğu İstanbulda 50 bin kitabı toplayıp Van İli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etmiştik. Yine Suriyeli çocuklarımıza 5 tır dolusu yiyecek teslim etmiştik. Yine sayın bakanımızında katıldığı bir programda Suriyeli çocuklara oyuncak yardımı yapmıştık. Yine En İyi Komşum Benim Komşum Yarışma’sını gerçekleştirmiştik. Yılın annesi programını gerçekleştirmiştik” şeklinde konuştu

“Gerçek kardeşlik ruhuna katkımız olacak”

“Nasip olursa bunu yine desteklerle beraber bu il ve ilçeleri de siteler bazında kardeş ilan edip, Türkiye’deki gerçek kardeşlik ruhuna bizlerim sizler aracılığıyla katkımız olacak” diyerek sözlerini sürdüren Kartal “Birbirleriyle komşu olduğu ya da kardeş şehir ilan edildiği ortamlarda toplu yaşamın site kültürünün geliştiği başta da İstanbul olmak üzere Türkiyede de bir süreç yaşanıyor. Biraz da niye bizim bir katkımız olmasın düşüncesiyle yola çıktık. Van bölgesinde yaklaşık Boğaziçi Konut Yönetim A.Ş. ‘nin 20 bin konuta hizmet ediyor. İşletmecilik faaliyeti yürütüyor. Biliyorsunuz orada 2011 de çok ciddi bir deprem oldu. Depremden sonra yapılan AFAD Konutlarında yer alıyor Van edremit bölgesindeki siteye bahsedilen yardım. Yine orada da heyecanla minik kardeşlerimiz okulda da aileleriyle beraber sizin Silivriden uzanan eli görme adına siz değerli katılımcıların katkılarıyla bu değerli proje gerçekleşecek. Bunu biz Silivri 1. Etap diye bakıpta söylüyoruz ama aynı zamanda yaklaşık 30 ilde 50yi aşkın ilçede bu hizmeti veriyoruz. Nasip olursa bunu yine desteklerle beraber bu il ve ilçeleride sitelerbazında kardeş ilan edip, Türkiyede ki gerçek kardeşlik ruhuna bizlerin sizler aracılığıyla katkımız olacak. Biliyorsunuz oralarda ciddi bir süreç yaşanıyor. Türkiyede önemli bir törerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili. Projenin ana düşüncesi bu. Buna emek veren tüm sakinlerimize katılımcılarımıza kurumumuzda iş yapan çözüm ortaklarımıza daha doğrusu burada emeği olan tüm herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz. Sizlerde katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Bu projelerin daha artarak devam etmesini diliyoruz. Ama duyarlılığınızı özellikle yerel anlamdaki medyamızın bu projenin özünden esinlenerek bunun yayılmasına çünkü bizim dışımızdada özel siteler var. Bunu sadece biz yapıyoruz değil bunun güzelliğini faydalarını anlatmalarında ciddi anlamda fayda var” dedi.

Kaymakam Bekarlar “Hepimizin gurur duyması gereken bir adımdır”

Orijinal bir uygulama olduğundan düzenlenen programa katıldığını belirten Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar da yaptığı konuşmada “Site müdürümüz beni davet etmek için geldiğinde doğrusu bana orijinal bir proje, orijinal bir uygulama ve bir adım gibi geldi. O yüzden ben burada bulunmayı çok arzu ettim. Tabi Türkiyede site kültürü artık gelişmeye başladı ve kurumsallaşmaya başladı. Kurumsallaşan bu yaşam biçimi kendine göre yeni açılımlarda yapmaya başladı. Bu anlamda Silivri’den Van’a bir yardım elinin uzanıyor olması, gerçekten millet olarak hepimizin gurur duyması gereken bir adımdır. Bu adımı atan site yöneticilerimizi, site yönetimi konusunda artık markalaşmış isim yapmış bir şirket haline gelen Boğaziçi Yönetim A.Ş.’yi kutluyorum. İnşallah bunlar artarak devam etsin. Çünkü ilçemiz bu konuda hassas. Ben biliyorum birçok sivil toplum kuruluşumuz, derneğimiz, vakfımız zaman zaman ihtiyaç sahibi insanlarımıza Türkiyenin değişik bölgelerinde bu tür faaliyetleri yönetiyorlar. Bu tür törenlerle de toparladıkları yardımları iletmeye çalışıyorlar. İnşallah onlarada örnek olmak adına bu yürütülmüş faaliyeti yardım toplama faaliyetine katılan vatandaşlarımızı firmalarımızı tebrik ediyorum. İnşallah artarak devam etsin. Ülkemize vatanımıza milletimize birliğine ve beraberliğine katkı sağlasın.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan koliler Van’a ulaştırılmak üzere araçlara yüklendi.