Mühendisler gözetiminde gübreler atılmaya başlandı.

İlçe Tarım Mühendisleri Gözetiminde Gübreler Atılmaya Başlandı. Konu ile ilgili Silivri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kemal Benli yazılı bir bilgilendirme yaptı.

Mühendisler gözetiminde gübreler atılmaya başlandı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Tarım Mühendisleri Gözetiminde Gübreler Atılmaya Başlandı. Konu ile ilgili Silivri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kemal Benli yazılı bir bilgilendirme yaptı.

Yapılan bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı;

Kalsiyum Amonyum Nitrat (%26 CAN) ile Kalsiyum Amonyum Nitrat (yüzde 21 CAN) gübrelerinin çiftçilere satışı e-reçete ile yapılacak. Gübreler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlüğü personelinin gözetiminde tarlaya atılacak.

Yapılan yeni düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kemal Benli, “Üreticilerimiz yüzde 26’lık kalsiyum amonyum nitrat gübresi için bize yani İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapacaklar. İlçe müdürlüklerimiz tarafından başvuru yapan üreticimizin ne kadar gübreye ihtiyacı olduğu işlediği arazi ÇKS kayıtlarından hesaplanarak, kendisine 4 nüshalık bir reçete verilecek. Üretici bu reçeteyle birlikte bayiye giderek, verdiğimiz reçetenin bir nüshasında yer alan formu burada bayiyle birlikte doldurarak gübresini alacak. Çitfçi Kayıt Sistemine kaydı olmayan veya bir şekilde kayıt yaptıramayan çiftçilerimizde gübre alamayacaklarını düşünerek üzülmemeli ve hemen işledikleri arazileri bize bildirmek ve gübresinin reçetesini almak için İlçe Müdürlüğümüze gelmelidirler.

Ancak üreticimiz bizimle iletişime geçmeden bahçesine, tarlasına gübre atamayacak. Gübre atacağı zaman İlçe Müdürlüğümüze bilgi verecek. İlçe Müdürlüğüz personelleri de gübre atım esnasında üreticimizin yanında olacak. Personelimiz mesai saati gözetmeden fedakârlıkla tek tek tarla tarla gezerek hem çiftçilerimizin ürünlerini yerinde görüyor hem de gübre atımları konusunda gerekli izinleri veriyorlar. Çeltik, seymen, kurfalı gibi mahallelerimizde atımlar başladı ve personelimiz gece saat 2 ye kadar tarlada görev yaptılar. Gübrenin alımından toprağa atılana dek her aşaması kontrol altında tutulacak. Böylelikle gübreyi kötü niyetle kullananların önüne geçilirken, üreticimiz de rahat rahat tarlasına gübre atabilecek. Bu konuda gerek muhtarlar ve gerekse ziraat odası çiftçilere yardımcı olmalı ve çiftçilerimizin mağdur olması engellenmelidir. ” dedi.