Orman köyleri tapularına kavuşuyor

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere köylerini kapsayan "Tapusuz araziler" hakkında açıklamalarda bulundu.

Orman köyleri tapularına kavuşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“4706 sayılı kanuna eklenen maddelerle birlikte Silivri’mizin Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere köylerini kapsayan "Tapusuz araziler" mevzusu çözüme kavuşmuş oldu” diyerek sözlerini sürdüren Kutlu “Ak Parti İktidarı 130 yıllık kronikleşmiş bir problemi daha çözüme kavuşturdu. 4706 sayılı kanuna eklenen maddelerle birlikte Silivri’mizin Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere köylerini kapsayan "Tapusuz araziler" mevzusu çözüme kavuşmuş oldu.

“YASA MECLİSTEN GEÇTİ”

Köy içi yerleşim planları içerisinde kalan arazilerle birlikte, tarım ve orman vasfını kaybetmiş arazilerin de kullanıcılarına satışını sağlayacak ve artık tapulu hale getirecek yasa meclisten geçti. Fiyat tespit komisyonu çalışmalarını devam ettirmekte. 5 yıl faizsiz ve 10 taksit halinde ödeme kolaylığı ile birlikte Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere’deki vatandaşlarımız artık Tapularına kavuşacaklar. Çatalca ilçe teşkilat binamızda 3 Silivri ve 5 Çatalca köy muhtarlarımızla birlikte Milletvekilimiz Tülay Kaynarca'nın başkanlığında sürece dair bilgilendirme toplantımızı gerçekleştirdik. Bu vesile ile başta Milletvekilimiz Tülay Kaynarca olmak üzere, Ak Parti 3.bölge Milletvekillerimize ve grubu bulunan diğer siyasi parti Milletvekillerine İlçemiz adına teşekkür ederim.”dedi.