'Silivri İstanbul'un Çöplüğümü Yapmaya Çalışılıyor'

Silivri Seymen'de tehlikeli atık depolama alanı için ÇED toplantısı yapılacak. Çevre Derneği konu ile ilgili olarak 'Silivri İstanbul'un Çöplüğümü Yapmaya Çalışılıyor. İstemiyoruz' diyerek duruma tepki gösterdi.

'Silivri İstanbul'un Çöplüğümü Yapmaya Çalışılıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir süre önce Büyükçekmece Çakmaklı’ya yapılması planlanan Çöp İstasyonu tepkiler üzerine kaldırılırken, benzer bir projenin Silivri’de yapılması için ÇED Toplantısı çağrısı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşlarından olduğu bildirilen, İstanbul Çevre Yönetimi Sanayii ve Tic.A.Ş. tarafından Silivri Seymen’de ‘Katı Atık Depolama Tesisi’ yapılacak.

İstanbul Çevre Yönetimi Sanayii ve Tic. A.Ş. tarafından Seymen Köyü’nde 09 Ocak 2018 Saat11:00’de İlgili toplantı için; Seymen, Büyüksinekli, Beyciler, Küçüksinekli, Büyükkılıçlı, Küçükkılıçlı Mahallesi muhtarlıklarına yönelik duyuru yayınlandı.

Bir süre önce de Büyükçekmece Çakmaklı’da benzeri bir çöp toplama istasyonu kurulması planlanmış ancak gelen tepkiler üzerine de bu projeden vazgeçilmişti.

Çevre Derneği “İstemiyoruz”

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, ilgili ÇED Toplantısını sosyal medya hesabından paylaştı. Korsan paylaşımında 'Silivri İstanbul’un ÇÖPLÜĞÜMÜ Yapmaya Çalışılıyor. İstemiyoruz..." diye yazarak yapılması planlanan tesise tepki gösterdi.

Silivri İstanbulun Çöplüğümü Yapmaya Çalışılıyor

Muhtar Akıncı: “Bu tesisi bölgemizde istemiyoruz”

Hürhaber gazetesine konuşan Seymen Muhtarı Sıtkı Akıncı “Tüm Seymenliler olarak ortak kararımızdır; biz burada tehlikeli atık tesisi istemiyoruz. Bir rüzgar estiği zaman kokudan mahallemizde kokudan durulmuyor, özellikle yazın ciddi sorunlar yaşıyoruz. Zaten bir tesis var şimdi bir de tehlikeli atıkların depolanacağı bir tesis yapılacakmış. Kesinlikle karşıyız. Sadece bizim köyümüz değil, diğer köyler de istemeyecektir. Tarım yaptığımız topraklarımızın yanında böyle bir tesisin yapılmasına karşıyız. Tüm köy halkının görüşü de bu şekilde” dedi.

Silivri İstanbulun Çöplüğümü Yapmaya Çalışılıyor

Silivri İstanbulun Çöplüğümü Yapmaya Çalışılıyor