Kurban için doğal hayvan arayanların tercihi: Sinekli Kasabı

Sinekli Kasabı, uzun yılların deneyimi ve hayvancılıkta seçmiş olduğu doğal yöntemler ile kurban bayramında kurbanlık için doğallığa önem verenlerin tercihi haline geliyor. Arif Sürekçi ve Gökhan Sürekçi kardeşler, Kurban Bayramı'nda da misafirlerine sabah kahvaltısından hayvanların kesimine kadar hizmette sınır tanımayacaklarını ifade ediyor.

Kurban için doğal hayvan arayanların tercihi: Sinekli Kasabı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinekli Kasabı işletmecileri Arif ve Gökhan Sürekçi kardeşler, doğal yöntemler ile yetiştirmiş oldukları kurbanlık hayvanlarıyla vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Babadan kalma meslek olan hayvancılığı, açmış oldukları kasap ile de taçlandıran Sürekçi kardeşler, yılın her gününde kendi yetiştirmiş olduğu doğal hayvanların ürünlerini misafirlerine sunuyor. Özellikle yaz aylarında Sinekli’ye pikniğe gelen vatandaşların ilk tercihi olan Sinekli Kasabı, Kurban Bayramı için de doğal yetiştirilmiş kurbanlık satışı için hazırlanıyor.
 
Arpa, buğday, saman ve ot…
5 dönümlük arazi içerisinde kurdukları çiftliklerinde hayvan yetiştiriciliği yapan Sürekçi kardeşler, hayvanları için ilk tercihlerinin doğal yöntemler olduğunu belirtiyor. Arpa, buğday, saman ve ot ile hayvanlarını yetiştiren Sürekçi kardeşler, fenni yemlerden mümkün olduğunca uzak duruyor.
 
Kurban için doğal hayvan arayanların tercihi Sinekli Kasabı

Küçükbaş hayvanlar tükenmiş durumda
Günümüzde insanların doğal besinlere yönlenmesi ile birlikte Kurban Bayramı için de tercih sebebi olan Sinekli Kasabı, şu anda elindeki küçük baş hayvanların satışını da bitirmiş durumda. Ellerinde kurbanlık satışı için hazır durumda olan yalnızca 40 adet büyükbaş hayvanlarının kaldığını belirten Arif Sürekçi, bayram sabahı için de misafirlerine yalnızca kurbanlık satışı yapmakla kalmayacaklarını söylüyor.
 
Köy sütü ile kahvaltı
Arif Sürekçi, doğal hayvancılığı önemseyerek kurbanlık alımını kendilerinden gerçekleştirmiş olan misafirleri için bayram sabahında taze sağılmış köy sütü eşliğinde bir kahvaltı hazırlayacağını ifade ediyor. Bayram günü 10 kişi ile hizmet verecek olan Sinekli Kasabı’nda bir dananın kesim ve parçalama süresi de en fazla 25 dakika ile sınırlı. Misafirlerini mağdur etmemek adına ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Sürekçi, aynı zamanda gelen misafirlerin çocuklarının da çiftlikte keyifli zaman geçirebileceğini ekliyor sözlerine.

Kurban için doğal hayvan arayanların tercihi Sinekli Kasabı
 
Hayvanına göre fiyatlar değişiyor
Fiyatlar konusuna da açıklık getiren Arif Sürekçi düvelerin ortalama bir fiyatla 6.000 Lira ile 9.000 Lira arasında değiştiğini, danaların fiyatlarının ise 12.000 Lira’dan başladığını söylüyor.
 
Kasap her daim hizmette
Kurbanlık satışlarının yanı sıra, gerek kendi yetiştirdikleri hayvanlardan elde ettikleri doğal ve taze etleri alabileceğiniz, gerekse de seçmiş olduğunuz etlerin pişirilmesi ve hazırlanması ile uğraşmadan oturup afiyetle yiyebileceğiniz şekilde yılın her günü uğrayabileceğiniz Sinekli Kasabı, Silivri Sinekli Mahallesi’nde hizmet veriyor. Sinekli’nin girişinde yer alan Sinekli Kasabı’nn yerini de Sürekçi kardeşler şu slogan ile tarif ediyor:
Gelirken sağda giderken solda.” 
Sinekli Kasabı’na ulaşabileceğiniz telefon numaraları:
0535 611 51 10-0532 505 59 31