Ali Solmaz'dan Yunus Emre geliyor...

Silivrili oyuncu Ali Solmaz, yenilenen ekibiyle yeni bir oyun hazırlığına başladı. Tarihimizde önemli bir yer edinmiş Yunus Emre'nin hayatını konu alan oyun, önümüzde haftalarda Silivrililerle buluşacak.

Ali Solmaz'dan Yunus Emre geliyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oyuncu Ali Solmaz’ın 2013 ve 2014 yıllarında yazıp-yönettiği Cümbüş-ü Hospital ve düzenleyip sunduğu Çanakkale oyununun ardından, bir oyunun daha hazırlıklarına başlandı. Yunus Emre’nin hayatını anlatan iki perdelik bir oyun düzenleyen Oyuncu ve yönetmen Ali Solmaz, yeni ekibiyle provalara tüm hızıyla devam ediyor.

Oyun ile ilgili bilgiler veren Solmaz, “Silivri’de geçtiğimiz yıllarda çok başarılı oyunlar ortaya koyduk. Köylere kadar tiyatro götürdük. Şimdi yeni bir oyun hazırlığına girdik. Provalarımız devam ediyor. Yeni oyunumuz da Yunus Emre’nin hayatını konu edineceğiz… Yunus Emre’nin bir köylü iken, kimlerle görüştüğünü, başından neler geçtiğini, Ermişlik mertebesine nasıl geldiğini safa safa inceleyen bir dönem oyunu olacak. Diğer oyunlarımız gibi bu oyunumuzun da izleyenlerin büyük beğenisini kazanacağına inanıyorum. Yenilenen kadromuzla büyük bir oyun hazırlamak, beni ayrıca çok heyecanlandırıyor. Tecrübeli oyuncularımızın yanı sıra yeni arkadaşlarımızda büyük bir ciddiyetle ve istekle çalışıyor. En kısa sürede oyunumuzu tamamlayıp, Silivrili vatandaşlarımıza sunacağız” dedi.

 

TEKNİK EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Oyunun yönetmeni olan ve teknik ekibine de ayrıca teşekkür eden Solmaz, “Hazırlanan oyunlarda oyuncuların yanı sıra teknik ekip de bir o kadar önemlidir. Yönetmen Yardımcısı Merve Solmaz, Sahne Amiri Mehmet Kadak, Kulis Amiri Alparslan Ermiş, Ses sorumlusu Serdar Alptekin, Işık Asistanı Kaan Açıkgöz ve Makyözler Fadime Berdibek ile Hilal Çotuk’un bu oyunun hazırlanmasında büyük katkısı var. Tek başıma yaptığım bir şey değil. Teknik ekipteki arkadaşlarım da oyuncularımız kadar özveriyle çalışıyor. İnşallah en kısa sürede çok konuşulacak bir oyun sahneleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

OYUN ÜCRETSİZ OLACAK

Gerekli şartlar oluşursa, oyunun beldeler ve ilçe dışında da oynanacağını vurgulayan Solmaz, “Hazırladığımız Yunus Emre oyunu, tamamen ücretsiz olacak. Biz bu işi sanata gönül verdiğimiz için yapıyoruz. Herhangi bir beklentimiz yok. Silivri’de aktif bir şekilde faaliyet gösteren tek tiyatro ekibiyiz. Çalışmalarımıza büyüterek ve bağımsız bir şekilde devam edeceğiz. İlçe de oyunumuzu sahneledikten sonra ilçe dışına ve Silivri’nin mahallelerine gitmeyi, oradaki vatandaşlarımızı sanatla buluşturmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

KOMEDİ OYUNU YAPILACAK!

Yunus Emre oyununun sahnelenmesinin ardından bir komedi oyunu yapılacağını belirten Solmaz, “Çekirdek kadromuzu koruyup, önümüzdeki aylarda yeni arkadaşları ekibimize dahil edeceğiz. Şuanda yoğun bir talep var. Oyunumuzun sahnelenmesinin ardından yapılacak olan seçmelerle yeni arkadaşları aramıza katacağız” dedi.

Solmaz sözlerini; Dilek Demiral’a, Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu Müdürlüğüne ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi’ne yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek sonlandırdı.