Allah'ın sadık kulu Silivri'de çok beğenildi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin hayatını anlatan 'Allah'ın Sadık Kulu Barla' filmi, Silivri' de büyük ilgi gördü

Allah'ın sadık kulu Silivri'de çok beğenildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Filmin gösterime girmesinin ardından Silivri merkezi, hatta köylerinden gelen vatandaşlar filmi izlemek için Silivri’nin tek sinema salonu olan Kipa Cinema Pink’e akın etti. 80 kişilik tek salonda gösterime giren filmin bazı seanslarında seyirci dışarıda kaldı. 4 Kasım'da gösterime giren filmi bugüne kadar Silivri’ de 2,5 binin üzerinde kişi izledi.         

Silivri Kipa Cinema Pink’te gösterime girdiği ilk günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılanan film, ilk hafta 3 seans, ikinci hafta 2 seans olarak oynatılırken ikinci hafta yoğunluğa göre ek seanslar açıldı.

Silivri Kipa Cinema Pink sorumlularından Müzeyyen Hanım ve Tansel Bey: "Allah’ın Sadık Kulu Barla” Silivri’ de izleyicisi olmaz diye programımızda yoktu. Kipa Cinema Pink’te gösterilmeyeceğini internet öğrenen izleyicilerimiz gösterimde olması için sinemamızı yoğun telefon trafiğine tuttu. Bizde yapım şirketi ve diğer yetkililerle görüşerek salonumuzda oynatılmasını sağladık. Bu kadar izleyici beklemiyordum. Filme ilgi çok fazla çıktı. Halkımızın filme olan ilgisi bizleri de sevindiriyor. Talep olması halinde süre daha da uzatılabilir.” dediler.

Allah'ın Sadık Kulu Barla, Anadolu'nun ücra bir köşesinde tecrit edilmeye çalışılan bir âlimin iman hakikatlerine dayanarak, sonradan tüm dünyayı saran bir muhabbet ve adanmışlık hikayesini ele alıyor.
           

Diğer taraftan filmi seyreden vatandaşlar duygulu ve heyecanlı anlar yaşadıklarını ve filmin kendilerini bambaşka alemlere, duygulara götürdüğünü ifade ediyorlar. Filmi seyreden Erkan Yıldırım, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin hayatını ve çektiği zorluğu anlama açısından filmin önemli olduğunu söyledi.