Bilici'den bir ilk daha

Silivri'de uzun yıllardır Radyo programcılığı yapan Kamil Bilici,15 ay içerisinde hazırladığı Silivri Halkoyunlarının ortaya çıkışı ve günümüze ulaşmasını konu alan belgeselini dün akşam düzenlediği kokteyl ile Silivrililere tanıttı.

Bilici'den bir ilk daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesinde  gerçekleştirilen kokteyle ,İstanbul 3. Bölge CHP Milletvekili Ali Şeker, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve yönetimi, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu ve Yönetimi, MHP Silivri Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın,Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz’ın  yanı sıra Halkoyunlarına gönül vermiş yüzlerce davetli katıldı.
 
Programın ev sahibi olan Kamil Bilici açılış konuşmasında davetlilere hoş geldiniz diyerek “Hayatımın son 15-16 yılını yayıncılık yaparak geçirdim. Birçok kez sahnede bulundum ancak bu akşam ki yaşadığım heyecanı daha önce yaşamadım. Geride bıraktığımız 15 ay boyunca Silivri’de boyumuzu da aşan bir işe kalkıştık. Kendim Silivri Belediyesi Kültür evinde yetişmiş bir Silivriliyim. Çok değerli büyüklerimiz arkadaşlarımız halk oyunlarına gönül vermiş isimler bir telefonumuzla bir çağrımızla koşarak yanımızda oldular. Bunlar bizleri son derece cesaretlendirici bir özellikti ve süreç içerisinde müthişte bir yük oluşturdu bizlere. Silivri Halkoyunları Türkiye’nin son derlenen oyunu, İstanbul’un tek yöre oyunu, bunun hikâyesinin en ufak ayrıntısına kadar ulaşma şansı bizim elimize geçti. Bu bizim için çok büyük sorumluluktu. Bugün bir ön gösterim yapalım istedik.3 DVD’den oluşacak bu projemiz ilk adımları, hatıraları ve kahramanları olarak 3 bölümden oluşacak. Çok değerli bir hikâye ortaya çıktı.”dedi.
Duygusal anların yaşandığı “Silivri’ye Canım Kurban” belgeselinin tanıtım gösterimi sonrasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kısa bir konuşma yaparak, Kamil Bilici’nin bundan sonraki çalışmalarında yanında olduklarını ve destekleyeceğini belirtti.