Dursun Özden, Nazım'ı anlattı

Gazeteci- Yazar Dursun Özden'in 'Galina'nın Nazım'ı' isimli söyleşisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çay bahçesinde gerçekleşti. Yazar Özden ölüm yıldönümünde Nazım'ı, aşklarını, şiirlerini ve hayatını anlatarak 'Nazım, hasret şairidir' dedi.

Dursun Özden, Nazım'ı anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Nâzım Hikmet’in 54’üncü ölüm yıl dönümü olan 3 Haziran’da, Gazeteci- Yazar Dursun Özden ile “Galina’nın Nazım’ı” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çay Bahçesi’nde düzenlenen söyleşide Nazım ile ilgili kaleme aldığı kitabından satırbaşları aktaran Özden, Nazım’ı, aşklarını, şiirlerini ve hayatını anlattı. Nazım Hikmet’in doktoru olan Galina ile tanıştığını, Nazım’a olan aşkını dinlediğini söyleyen Özden; “Galina ile 2015 yılında tanıştım. Bana tüm arşivlerini açtı, Nazım’ın fotoğraflarını, kitaplarını çıkarttı. Tüm anılarından bir belgesel oluşturmak için çalışmalara başladım. O’nu gözyaşlarıyla anlattı, mezarına hiç gitmediğini Nazım’ın onun için hala yaşadığını söyledi” dedi.

Nazım Hikmet’i Türkçe’nin, Türk dilinin ödülsüz savunucu olarak nitelendiren Yazar Dursun, şunları söyledi; “Nazım Hikmet’in şiir yazma tekniklerini de dinledim Galina’dan. Şiir yazarken sessizliği sever, mutfakta çatal ve kaşık sesleriyle dizelerine ritim tutturuyormuş. Şiirlerinde o incelik ve iç sesler ilginçtir. En ilginç yanı da hasrettir. Ülkeden kaçışı, cezaevi yaşamı ve ölene kadar yaşamındaki hasret, şiirlerine yansımıştır. Nazım, hasret şairidir.” Söyleşi sonunda Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Özden’e çiçek takdim etti. Gazeteci- Yazar Dursun Özden, kitaplarını Silivrililer için imzaladı.