Evvel Zaman oyunu büyük beğeni topladı

Silivrili dizi ve tiyatro oyuncusu Ali Solmaz ve ekibinin sahnelediği 'Evvel Zaman' isimli tiyatro oyunu, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Oyuna gösterilen yoğun ilgi sebebiyle 200'e yakın kişi salona giremedi. Oyunun tekrar gösterimi ise 19 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

Evvel Zaman oyunu büyük beğeni topladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrili dizi ve tiyatro oyuncusu Ali Solmaz ve ekibinin hazırlayıp sahnelediği “Evvel Zaman” isimli tiyatro oyunu, dün akşam Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’nde sergilendi. Oyuna Silivrili tiyatro severlerin yoğun ilgili vardı. Oyuna Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, siyasiler, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda tiyatro sever katıldı. Yaklaşık 350 kişinin izlediği oyunda, 200’e yakın kişi de yoğun ilgiden dolayı salona giremedi.

5 tarihi şahsiyetle tarihi yolculuk

Yaklaşık 75 dakika süren tek perdelik oyunda Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Şems ile Mevlana, Halide Edip Adıvar ve Pir Sultan Abdal’ın hayatlarından kesitler sunularak tiyatro severler tarihi bir yolculuğa çıkartıldı. Ülkemizin tüm değerlerini tek bir oyun ile harmanlayarak çeşitliliklerimizin zenginliğimiz olduğunu anlatan Ali Solmaz Tiyatrosu ekibi, oyun sonrasında dakikalarca alkışlandı.

Oyun sonrasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar oyunun yönetmeni Ali Solmaz’a çiçek verdikten sonra kısa bir konuşma yaptı. Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’nde oynanan onca oyuna karşın bu oyunun özel bir değeri olduğundan bahsetti. Tamamen Silivri’de yaşayan oyunculardan oluşturulan ekibe, Işıklar’dan tam destek sözü geldi.

Işıklar’dan sonra Silivri Kaymakamı Ali Partal da ekibe teşekkür ederek başarılı oyunlarından dolayı kutladı ve yönetmen yardımcısı Merve Solmaz’a ekip adına çiçek verdi.

Evvel Zaman’ın tekrar gösterimi 19 Mart’ta

Evvel Zaman oyununa gösterilen yoğun ilgi sebebiyle gala gösteriminde izleme imkanı bulamayan tiyatro severlere bir müjde de Ali Solmaz’dan geldi. Solmaz “Gala gösterimimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese şahsım ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum. İzleyenler kadar salona giremeyip geri dönmek zorunda olanlar da olmuş. Ancak oyunumuz 19 Mart Pazar günü tekrar sahnelenecek. Oyunumuzu izlemek isteyen tüm tiyatro severleri 19 Mart’ta Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’ne bekliyoruz.” dedi.

TEKNİK KADRO

Düzenleyen/Yöneten: Ali Solmaz

Yönetmen Yardımcısı: Merve Solmaz

Kulis Amiri: Mehmet Kadak

Sahne Amiri: Ali Yavuz

Dekor: Tarık Düzgün

Işık: Hilal Çotuk

Ses: Eyüp Can Balaban

OYUNCULAR: Çağatay Öztürk, Merve Solmaz, Yağmur Horoz, Ali Yavuz, Emine Yavuz, Furkan Çeşmecioğlu, Mustafa Terzioğlu, Kerim Gökkaya, Serhat Yönet, Cemal Topçuoğlu, Mehmet Kadak, Tarık Düzgün, Bahar Düzgün, Elif Çıbık, Ayşenur Dönmez, Simay Ayyıldız, Merve Nehir Huysal, Edanur Ermişoğlu, Yasin Çotuk, Yusuf Aymak, Kaan İlbeyi, Kasım Özkan, Cansu Güral, Osman Güral, Ayben Akbaş, Fatih Berberoğlu, Efe Solmaz, Ali Solmaz