Kültür Merkezi 2012 yılında hazır

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Aralık Ayı Meclis Toplantısı’ndan oy birliğiyle geçen İlçemize Kültür Merkezi binası yapımı ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek, “Silivri’nin uzun yıllar büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan Kültür Merkezi’nin, 2012 yılında hizmete girmesini hedefledik” dedi.

Kültür Merkezi 2012 yılında hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Kültür ve sanatın önemini her fırsatta dile getirerek, bu konunun gelişmesine yönelik olarak ilçe genelinde önemli hizmetler veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçeye Kültür Merkezi kazandırılması yönünde de ciddi bir çalışmaya imza attı. Bağışçı Mehmet Balcı ile ilçemize Kültür Merkezi binası yapımı konusunda imzalanacak protokolün, Aralık Ayı Meclis Toplantısı’ndan oy birliğiyle geçmesiyle birlikte, Kültür Merkezi çalışmaları start aldı.

 

KÜLTÜR MERKEZİ 2012 YILINDA HAZIR

Silivri Alibey Mahallesi 20N-IV pafta, 99 ada, 4 nolu parseldeki (Eski Belediye hizmet binası, şimdiki Palmiye Düğün Salonu yanı) arsa üzerine yapılacak olan Silivri Belediyesi Kültür Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “İlçemizde Kültür Merkezi ile ilgili inşaat süreci başladı. Zemin etütleri yapılıyor ve projenin dış cephesinde yapılacak bazı değişiklikler ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Toplumda duyarlı vatandaşlarımızın katkılarıyla, ilçemize modern bir tesis kazandırmış olacağız. Protokolde de yer aldığı gibi 2012 yılında, inşaat sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde Kültür Merkezi’ni bitirmeyi hedefliyoruz. Silivri’nin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki merkez; sadece kültürel anlamda değil, sosyal ve toplumsal eğitimin her alanında hizmet verecek bir yer haline gelecek. Şuanda Marmara Plaza’da yaklaşık 3000 kursiyerle sürdürdüğümüz sosyal ve kültürel çalışmalarımız, artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Başkan Işıklar ayrıca, Bağışçı Mehmet Balcı ile Silivri Belediyesi arasında düzenlenen protokolde yer alan ve Aralık Ayı Meclis Toplantısı’ndan da oy birliğiyle geçen, Büyükçavuşlu Mahallesi’ne yapılacak Düğün Salonu çalışmasının yeni yılın ilk aylarında tamamlanacağını belirtti.

 

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ VE MEHMET BALCI ARASINDA DÜZENLENEN PROTOKOL

 

T A R A F L A R :

 

Madde 1- a) İdare olarak; Silivri Belediye Başkanlığı’dır. Bu protokolün diğer maddelerinde “İdare” olarak anılacaktır.

Adres:   Alibey Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No: 87 34570 Silivri/İSTANBUL

 

b) Bağışçı olarak Mehmet BALCI’dır. Bu protokolün diğer maddelerinde “Bağışçı “ olarak anılacaktır.

Adres:   Çatalca/İSTANBUL

 

K O N U S U ve K A P S A M I :

 

Madde 2-

a) İstanbul İli, Silivri İlçesi, Alibey Mahallesi 20N-IV pafta,99 ada, 4 nolu parselde Maliye Hazinesi mülkiyetindeki (İdare adına tahsisli) arsa üzerinde yapılacak olan, 15.110 m2 alanlı Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nin Belediyece onaylanan projesine göre kaba inşaatının, ( Tüm Betonarme karkas imalatları, Duvarlar dahil, Çatı hariç) Bağışçı tarafından yapılarak, Belediyeye bağışlanması,

b) İstanbul İli, Silivri İlçesi, B.Çavuşlu Mahallesi 213 ada, 1 parsel 4.322,68 m2’lik alan üzerinde yapılacak 844 m2 alanlı Düğün Salonunun, Belediyece hazırlanan projeye göre, anahtar teslim inşaatının, Bağışçı tarafından yapılarak Belediyeye bağışlanmasıdır.

                                  

Madde 3-  İdarenin Mükellefiyetleri:

a)  Kültür Merkezinin bir salonuna Bağışçının adını vermek.

b) Kültür Merkezi ve Düğün Salonunun girişlerine yerleştirilecek bağış plaketinde bağışçının adının tesis yaşadığı sürece yer almasını sağlamak.

c) Kültür Merkezi ve Düğün Salonu inşaatlarının onaylı uygulama projelerini temin etmek, inşaat ruhsatları ve iskân belgelerini düzenlemek.

d) İnşaatların başlangıç ve yürütülmesi için gerekli elektrik ve su bağlantılarının yazışma ve sözleşmelerini yapmak.(Bağışçı arzu ettiği takdirde bu işlemleri kendiside yapabilir)

e) İnşaat aşamasında her türlü makineli kazı ve dolgu işleri ile artan toprak nakillerini yapmak.

f) İmkânları ölçüsünde iş makinesi desteğinde bulunmak.

g)Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde inşaatların yapılacağı arsaları hafriyatı tamamlanmış olarak, düzenlenecek yer teslim tutanağı ile bağışçıya teslim etmek.

 

Madde 4-  İdarenin Hakları;

a)İnşaatların Yapı Denetim Hizmetleri, idarenin teknik elemanlarınca yürütülecektir. İdare bu konuda, şantiyelerde sürekli görev yapacak bir Teknik Elemanı (İnşaat Müh veya Mimar, iki şantiye için tek eleman) Denetim Elemanı olarak atayacaktır.

 

Madde 5-  Bağışçının Mükellefiyetleri;

a) Protokol konusu inşaatları, Belediyeden onaylı projesine uygun olarak yapmak,

b) İnşaatın yürütülmesinde görevli (T.U.S) Teknik Uygulama Sorumlusunu tayin edip, yazı ile idareye bildirmek

c) İnşaatın amacını, kontrol müessesesini, bağışçıyı, inşaata başlama ve bitim tarihini gösteren levhayı inşaat sahasına asmak

d) Taahhüt ettiği bağışa ait imalat iş programını, protokol eki olarak, en geç yer teslim tarihinden, 15 takvim günü içinde İdareye bildirmektir.

e)Protokol konusu inşaatların yapımı sırasında, gerek işçilerin gerekse, üçüncü kişilerin göreceği tüm zararlardan dolayı sorumluluk bağışçıya aittir.

 

Madde 6-  Bağışçının Hakları;

a)  Kültür Merkezinin bir salonuna Bağışçının adının yer alması,

b) Kültür Merkezi ve Düğün Salonunun girişlerine yerleştirilecek bağış plaketinde, bağışçının adının tesis yaşadığı sürece yer alması,

 

İŞ KAZALARI SORUMLULUĞU

 

Madde 7- İnşaatların yapımı sırasında meydana gelebilecek iş kazalarından idare sorumlu değildir. Bağışçı inşaatların yapımı ile ilgili her türlü iş güvenliği tedbirlerini almakla ve/veya işi yaptırdığı yükleniciye aldırmakla yükümlüdür. Aralarında düzenleyecekleri protokolde bu konu açıkça belirtilecektir.

 

İNŞAATA BAŞLAMA VE TESLİMİ

 

Madde 8-

a) Bağışçı Silivri Kültür Merkezi binasını kaba inşaat seviyesinde (Betonarme karkas imalatları yapılmış ve tuğla duvarları örülmüş vaziyette, çatı hariç) bitirerek  ve iş bu protokolün 14.maddesi uyarınca kabulünü yaptırarak en geç 30.06.2012 tarihinde Belediyeye teslim edecektir.

b) Bağışçı bu protokolün 9.maddesi uyarınca yapılacak yer tesliminden itibaren 6 ay sonra (yer teslim tarihinin gün olarak 6 ay sonraki aya tekabül eden aynı gün) B.Çavuşlu’da yapacağı düğün salonunu anahtar teslimi olarak bitirerek ve işbu protokolün 14.maddesi uyarınca kabulünü yaptırarak Belediyeye teslim edecektir.

c) Bağışçı bağış konusu inşaatları onaylı projesine uygun olarak yapmadığı takdirde İmar Kanununun 32.maddesi uyarınca mühürleme yapılacak ve mühürleme ile geçen süre için süre uzatım verilmeyecektir.

 

Madde 9-Bağışçıya yer teslimi, protokolün imzalandığı tarihten itibaren en geç 15 takvim günü içersinde idare tarafından tutanak ile yapılacaktır.

 

Madde 10- İnşaat yapım süresinin uzatılmasını gerektiren mücbir sebepler aşağıda belirtilmiştir. Bu mücbir sebeplerle sürenin uzatılabilmesi için bağışçıya atfı mümkün bir kusurun bulunmaması ve mücbir sebebin iş üzerinde gecikmeye müessir olması ve mahiyetine göre bu sebepleri ortadan kaldırmaya gücü yetmemiş olması icap ettiği gibi, idarenin sebep olduğu haller dışında mücbir sebebin vukuundan itibaren 10 gün içinde idareye yazılı olarak haber vermek suretiyle yetkili makamlar tarafından usulüne göre tanzim edilmiş belgelerle mücbir sebebin vukuunu ispat etmesi lazımdır. Mücbir sebebin varlığı halinde, inşaatların süresi mücbir sebebin inşaatların yapımına engel olduğu süre ile sınırlı olacak kadar ve işbu protokolün 14. Maddesi uyarınca kurulacak kabul komisyonunun raporu ve Belediye Başkanı Olur’u ile uzatılabilecektir.

Mücbir Sebepler:

A)İdarenin sebebiyet verdiği haller

B)Olağanüstü tabiat hadiselerinden meydana gelebilecek hasar neticesinde işte bir gerileme veya gecikme olması

C)Sosyal sebepler dolayısıyla vaki haller;

-a)Kanuni grev vukuu bulması

-b)Bulaşıcı hastalıklar vukuu bulması

-c)Kısmi veya genel seferberlik ilan edilmesidir.

 

Madde 11-Harcamaların Karşılanması

İnşaatların yürütülmesi için gerekli nakit, mal ve hizmet şeklindeki tüm harcamalar (makineli kazı, dolgu ve artan toprak nakli harcamaları hariç)Bağışçı tarafından karşılanacaktır.

İnşaat imalatlarının yapımından kaynaklanan her türlü vergi ve sigorta giderleri Bağışçıya ait olacaktır.

 

Madde 12-Protokolden Tek Taraflı Dönme Yasağı

İşbu protokolün tek taraflı hiçbir surette feshedilemez, tadil yapılamaz. Herhangi bir taraf yükümlülüğünü yerine getirmediği veya vazgeçtiğini bildirmesi halinde karşı tarafın tüm ticari kaybı, maddi ve manevi tazminatlarını ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

 

Madde 13- Cezai Şart

Müteahhit inşaatları protokolde belirtilen süre içinde tamamlayarak Belediyeye teslim etmediği veya yer teslimlerinden itibaren 10 takvim günü içersinde inşaatlara başlamadığı veya protokol süresi içersinde inşaatların bitirilemeyeceği mahkemece yaptırılacak bilirkişi marifetiyle tespiti halinde, inşaatların protokole göre tamamlanması için gerekli maliyet bedelini (Maliyet bedeli protokolün 14. maddesindeki Komisyon tarafından yıl içerisindeki Bayındırlık ve İskân Bakanlığı İnşaat Maliyet Fiyatlarına göre belirlenecektir.) ceza-i şart olarak Belediyeye ödeyecektir. Bu tarihe kadar yapmış olduğu imalatlar Belediyenin olacak bağışçı bu imalatlara karşılık hiçbir bedel, ücret, tazminat, isim hakkı vs. talep edemeyecektir. Belediyenin ayrıca maddi ve manevi zararını talep hakkı saklıdır.

 

Madde 14- İşin Kabulü

Protokol konusu inşaatların kabulleri Belediye Başkanının atayacağı 5 Teknik Elemandan oluşan komisyon tarafından ve inşaatların onaylı proje ve ruhsatına ve protokol şartlarına uygun olduğunun tespiti yapılarak yine bu komisyon tarafından Başkan Oluru ile yapılacaktır.

 

Madde 15- Bağışçı eğer inşaatları bir yükleniciye yaptıracaksa, işe başlama tarihinden önce işi yaptıracağı yüklenici (müteahhit) firmayı belirleyerek, aralarında düzenleyecekleri protokol ile birlikte idareye bildirecektir.

 

Madde 16- Tebligat Adresler

Bağışçı ve idare, işbu protokolde belirttikleri adreslerine yapılacak tebligatı kanuni ikametgâhlarına veya şahıslarına yapılmış tebligat olarak şimdiden kabul eder.

 

Madde 17- Yetkili Mahkeme

İşbu protokolden doğması muhtemel uyuşmazlıkları için Silivri Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

 

Madde 18- Yürürlük

On sekiz maddeden oluşan bu protokol 2 nüsha olarak düzenlenmiş olup, Silivri Belediye Meclisi’nce kabul edilmesinden sonra Belediye Başkanı ve Bağışçı tarafından imzalandığı tarihte yürürlüğe girecektir. 

                                                                                                                                            ....../......./........

 

                      BAĞIŞÇI                                                                                İDARE 

                Mehmet BALCI                                                                   Özcan IŞIKLAR