Kültür Merkezi Yılsonu Etkinlikleri Sahili Doldurdu

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları, Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında Silivri Sahili'nde sergiledi. Etkinliklerin sahne programı yoğun ilgi gördü.

Kültür Merkezi Yılsonu Etkinlikleri Sahili Doldurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları, Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında Silivri Sahili’nde sergiledi. Etkinliklerin sahne programı yoğun ilgi gördü. 

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nin 3 gün sürecek olan Yıl Sonu Etkinlikleri’nin açılış programı yoğun katılımla gerçekleşti. Yetişkin Resim, Çocuk Resim, Takı Tasarım, Ahşap Gravür, Vitray, Mozaik, Keçe İşleme, Deri İşleme ve Ebru branşlarında yıl boyunca yapılan çalışmaların sergilendiği Karma Sergi Silivrililer tarafından ilgiyle gezildi. Atatürk Anıtı’nda oluşturulan Sergi Alanı, gecenin ilerleyen saatlerine kadar ziyaretçilere açık kaldı. 

MAHALLE EVİ VE EYKOM DA ORADAYDI

Silivri Belediyesi Mahalle Evi ile Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi kursiyer ve öğrencileri de Sergi Alanı’ndaydı. Mahalle Evi kursiyerleri cam ve ahşap boyama, dekoratif ev eşyası gibi el işi birçok ürününü sergilerken, engelli öğrenciler de yıl boyunca yaptıkları el sanatları çalışmalarını sergileyerek, satışa sundu. 

IŞIKLAR: “SİLİVRİ’DE YAŞAMAK BİRARADA OLDUĞUMUZ İÇİN GÜZEL”

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yıl Sonu Etkinlikleri’nin sahne programında bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bu mübarek ayın getirdiği kutsiyetin yanında, sanatı, kültürü hep birlikte yaşamanın güzelliğini yaşıyoruz. Bu bizim istediğimiz güzel bir harman. Bu harmanın içerisinde demokrasinin güzelliği, insanın bir birine olan saygısı böylesi kültür ortamlarını beraber açık yaşamak, beraber özgürce yaşama düşüncesi ve duygularını birlikte yaşamasını sağlıyoruz. Bunun için Silivri, de Yaşamak Güzeldir. Silivri bütün güzelliklerin merkezi olmasını sebebi bu arkadaşların çabaları yüzünden güzel, onların emeklerinden dolayı güzel” şeklinde konuştu. 

KURSİYERLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yılsonu etkinliklerinin sahne programında ilk olarak Çocuk Halk Oyunları Ekibi gösterisi yer aldı. İlçe protokolü ve izleyiciler tarafından beğeni toplayan Halk Oyunları Ekibi’nin ardından da Klarnet, Bağlama ve Ud Dinletisi gerçekleştirildi. Gece, Türk Sanat Müziği Korosu Konseriyle sona erdi. Seslendirdikleri eserlere izleyenlerin de keyifle eşlik ettiği konserin sonunda, Eğitmen Tekin Kumaş’a sahnede sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.   

KÜLTÜR MERKEZİ YILSONU ETKİNLİKLERİ 

18 TEMMUZ CUMA / 2.GÜN

21.30     Bale Gösterisi

                Modern Dans Gösterisi

Türk Halk Müziği Korosu Konseri

 

19 TEMMUZ CUMARTESİ / 3.GÜN

21.30     Gitar – Keman- Piyano Resitali

                Tiyatro Gösterisi