Meydan Atatürk'ü ve Projelerini Anlattı

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, Silivri Söyleşi günlerine katılarak Türkiye'nin kurtuluş reçetesi olarak adlandırdığı Atatürk'ün Akıllı Projelerini Silivrililerle paylaştı.

Meydan Atatürk'ü ve Projelerini Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, Silivri Söyleşi günlerine katılarak Türkiye’nin kurtuluş reçetesi olarak adlandırdığı Atatürk’ün Akıllı Projelerini Silivrililerle paylaştı.  

 

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, Silivri Belediyesi Söyleşi Günleri Ocak Ayı programı kapsamında Akl-ı Kemal (Atatürk’ün Akıllı Projeleri) isimli söyleşisiyle Silivrilerle buluştu. “Türkiye’nin kurtuluş reçetesi Cumhuriyetin kuruluş felsefesidir. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin ve İslam’ın kurtuluş reçetesini ulus devlet projesiyle ortaya koymuştur” diyen Meydan, yaklaşık üç saat süren söyleşisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün projelerini anlattı.

 

“ATATÜRK’Ü VE YÜCE DİNİMİZİ KULLANANLARDAN KURTULMALIYIZ”

Tarihi bir mekânda tarih anlatmanın çok güzel olduğunu ifade eden Sinan Meydan, konuşmasına Başkan Işıklar’ı tebrik ederek başladı. Meydan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz ciddi tehlikeler, tehditler altında. 12 Eylül döneminde Atatürk, 2002 yılından sonra da din örtü olarak kullanıldı. 12 Eylül 1980 darbesi yapanlar Atatürk’ü bir örtü olarak kullandılar. 2002 yılından sonra Türkiye’de başka bir örtü kullanılmaya başlandı bu sefer herkes dindar oldu. Bu sefer bütün çirkinlik ve kötülükleri din örtüsü altına süpürmeye başladılar. Artık bundan kurtulmalıyız. Yani kutsal değerlerimizi, bu ülkeyi kurtaran liderleri, yüce dinimizi artık örtü olarak kullanmaktan kurtulmalıyız. Gerek Atatürk’ü, gerek Atatürkçülüğü, gerekse yüce dinimizi, milliyetçiliğimizi yani kutsal değerlerimizi kullananları deşifre edelim. Bunları birilerinin kullanmasına izin vermeyelim. Bunlar bizim ortak değerlerimiz. Hiçbir partinin malı olamayacak kadar yüce değerler bunlar.”  

 

“AKIL ARTI BİLİM; TAM BAĞIMSIZLIK”

Türkiye’nin kurtuluş reçetesini açıklayan Meydan; “2014 yılına girdiğimiz bu günlerde Atatürkümüzü anlatmak çok önemli. Ben Atatürkümüzü anlatıyorum isterim birileri de çıksın dinimizi anlatsınlar, doğru bir şekilde anlatsınlar. Bu değerlerin doğru şekilde anlatılmasına çok ihtiyacımız var. Atatürkümüzü bu günlerde doğru bir şekilde anlarsak Türkiye’nin ufkunu genişletecektir. Türkiye’nin kurtuluş reçetesi Cumhuriyetin kuruluş felsefesidir. Tam bağımsızlık, akıl artı bilim eşliğinde çağdaşlaşmak! İşte Cumhuriyetin kuruluş felsefesi budur. Bizim dinimizin diğer dinlerden en önemli farkı, aklın kullanılmasına vurgu yapmasıdır. İslam dünyasının temel iki sorunu var. 1. Maalesef yüce dinimizin kitabı olan Kuran’ın emretmesine rağmen Müslümanların bir türlü aklını kullanmamaları. Bu İslam dünyasının en büyük sorunudur. 2. Tam bağımsızlık sorunu var. Bu gün bütün İslam dünyasında kan akıyor insanların öldürüldüğünü duyuyoruz ve insanlar bir birlerini tekbir getirerek öldürüyor. Böyle bir Müslümanlık olur mu?” dedi.

 

“SAMAN İTHAL EDENLER, UÇAK İHRAÇ EDENLERİN HAYALLERİNE YAKLAŞAMAZLAR”

Meydan, bugün Türkiye’de yaşayan insanların dini yaşama özgürlüklerini Kurtuluş mücadelesine borçlu olduklarına belirterek Türkiye’nin kurtuluş reçetesinin Akl-ı Kemal projeleri olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Çağdaş Türkiye projelerini kitaplaştıran Meydan,  araştırdığı birkaç projenin içeriğini Silivrililerle paylaştı. Türk Ulus Devleti Millet Projesi, İdeal Cumhuriyet Köyü, Spor ve Beden Eğitimi Projesi, Sosyal Fabrika Projesi, Uçak Sanayisi ve Uzay Projesi gibi projeleri hakkında bilgi veren Meydan; “2014’de saman ithal edenler, 1930’larda uçak ihraç edenlerin hayallerinin yanına yaklaşamazlar” şeklinde konuştu. Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Sebahattin Çetin söyleşi sonunda Meydan’a çiçek, gümüş tabak ve Silivri’nin tarih kitaplarından hediye etti. Silivrililerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Meydan, kitaplarını okuyucuları için imzaladı.