Ömer Hoca'nın gözünden '40 Senedir Silivri'de Yaşam'

Resim Öğretmeni ve aynı zamanda Silivri sevdalısı Ömer Faruk Küçükkaya Fotoğraf ve Resim Sergisi'nin açılışı, Yaşar Kemal Sergi ve Fuaye Salonu'nda gerçekleştirildi. Sergi 7 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Ömer Hoca'nın gözünden '40 Senedir Silivri'de Yaşam'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resim Öğretmeni ve aynı zamanda Silivri sevdalısı Ömer Faruk Küçükkaya, 1977 yılından bu yana oluşturduğu eserlerini, Yaşar Kemal Sergi ve Fuaye Salonu’nda sergiliyor. Sergi 7 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.

İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Tarin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Şube Müdürü Can Dağaşan, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşların katılımıyla yapılan açılışta kısa bir konuşma yapan Kaymakam Partal, bu tür sanatsal faaliyetlerin var olmasının kendisi için büyük şans olduğunu ifade etti.

Kaymakam Partal: Eğitim tek taraflı değil

Açılış kurdelesini kesmeden önce yaptığı konuşmasında eğitimin sınavlara dayalı değil çok yönlü olması gerektiğini  belirten Kaymakam Ali Partal şunları söyledi:

“Öncelikle benim için özel bir gün. Mutluyum çünkü bir öğretmen arkadaşımız bizimle beraber kendi resimlerinden oluşan görselliği sunacak. Güzel yanı şu: Eğitim deyince aklımıza sadece sınavlar geliyor. TEOG’dur, LYS’dir, YGS’dir… Böyle bir maraton geliyor. Ancak eğitimin diğer bir yönü de var. Bunun içerisinde resmi, müziği, sporu var. Diğer branş dalları var, tiyatrosu var. Yani tek taraflı değil. Özellikle Ömer Faruk Bey’in bizim kadromuzda olması, bizimle beraber olması bizim için büyük bir kazanç. Ben bu yönden kendimi şanslı görüyorum. Hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah bundan sonraki sergilerde de beraber oluruz.”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergi sahibi Ömer Faruk Küçükkaya, Kaymakam Partal ve beraberindeki heyete çektiği fotoğraflar ve yapmış olduğu resimler hakkında bilgi verdi. Sergideki eserleri tek tek inceleyen Kaymakam Partal, Küçükkaya’ya başarılarının devamını diledi.

Küçükkaya: “Silivri’nin geleceği için bellek oluşturuyoruz”

Serginin sahibi Resim Öğretmeni Ömer Faruk Küçükkaya, sergi hakkında verdiği bilgide “Silivri’nin geleceği için bellek oluşturuyoruz” derken, sergilediği eserlerin yanı sıra daha gün yüzüne çıkarmadığı eserlerinin olduğunu da söyledi. Küçükkaya’nın yaptığı açıklama şu şekilde:

“Burada 92 tane resim ve fotoğraf var. 32 fotoğraf, diğerleri yağlı boya ve karışık teknikte… bu 1977’den bu tarafa çalışmalar. Ayrıca Fotoğraflarım var. Daha sergilemediğim çok ürün var. Biz Silivri’nin geleceği için bir bellek oluşturuyoruz. Elimizden geldiği kadar güzellikleri göstermeye çalışıyoruz. Son zamanlarda da İstanbul ve Silivri resimleri yapıyorum yağlı boya ve büyük boyutlu olmak üzere. Kendime has bir üslupta farklı teknikte resimler yapıyorum.”