Silivri yöresi ile yarışacaklar

Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları yarışmaları için hazırlanıyor.

Silivri yöresi ile yarışacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları yarışmaları için hazırlanıyor. 

Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları yarışmaları için hazırlanıyor. Daha önce de kulüp tarafından durulan köylerde halk oyunları ekiplerinin oluşturulması yönündeki çalışmalarını hızlandıran kulüp yöneticileri son olarak Akören Ümit Aksun İlköğretim okulunda ekip kurdu. 1 aydır Akörenli çocuklar ile çalışan Elit Dans, çok amaçlı spor salonunda provalarına devam ediyor. 


İki hafta sonra yarışacaklar
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen ve geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen yarışmalara Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü de kendi ekibi ile katılıyor. 2 hafta sonra gerçekleşecek olan yarışmada Elit Dans ekibi Silivri yöresi ile yarışacak. 

Kulüp yöneticileri tarafından basın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada “Bu yıl kuruluşumuzun ilk yılı olmasına rağmen hedeflerimiz doğrultusunda ileriye doğru iyice yol kat ediyoruz. Büyükçavuşlu'dan sonra yaklaşık 1 aydır Akören'de de halk oyunları çalışmalarıyla çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. Çok amaçlı spor salonunda eğitimleri Elit Dans Yönetim Kurulu üyesi Samet Örs veriyor. Yaklaşık 25 kişilik bir gruba hem Tekirdağ yöresi hem de Ege Bölgesinin bazı oyunlarını öğrencilerimize aktarıyoruz. Daha çok köylerimize ulaşmak ve değişik dallarda hizmet vermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Yaklaşık 15 gün sonra 01 Mart 2014 tarihinde Silivri’mizi temsilen İstanbul’da, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyona, geleneksel düzenlemesiz dal büyükler kategorisinde Silivri Yöresi ile yarışmaya katılarak Silivri'mizi en iyi şekilde temsil edecek olup ve bu sene koymuş olduğumuz hedeflerimizden bir tanesini daha gerçekleştirmeye yaklaşmış olmanın sevincini yaşıyoruz” denildi.