Sinemalarda bu hafta

Sinemalarda bu hafta 8 yeni film vizyonda.

Sinemalarda bu hafta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 SİCCİN

Genç ve güzel bir kadın olan Öznur, kimsenin onaylamayacağı bir gönül macerasına tutulmuştur. Çocukluğundan beri kuzenine, yani teyzesinin oğlu olan Kudret’e aşıktır. Öznur ne yapar eder, Kudret'i beraber olmaya ikna eder. Fakat durumu içine sindiremeyen ve üstüne üstlük evli olan Kudret ilişkilerini bitirmek ister. Öznur ise ne olursa olsun Kudret’i kendisine bağlamak için eşi Nisa'ya büyü yaptırır.

Bu büyü sonucu kadına cinler musallat olacaktır. Bu kötücül cin Nisa'yı ele geçirir. Büyüye göre, 5 yatsı vakti sonrasında Nisa ile onun kanından gelenler ölümle yüzleşecektir... Muhteşem Film'in yapımcılığında hayata geçen filmin oyuncu kadrosunda Pınar Çağlar Gençtürk, Koray Şahinbaş, Ebru Kaymakçı ve Merve Ateş gibi isimler yer alıyor. Senarist ve yönetmen ise Alper Mestçi. 

 

TEMMUZ SOĞUĞU
Sundance seçkisinde de yer alan bu karanlık suç dramında, iki babanın gizemle örülü intikam öyküsü anlatılıyor. Yer: ABD, Doğu Teksas. Küçük bir kasabada yaşamakta olan Richard Dane, başına gelen travmatik bir olay sonrasında Ben Russel ile tanışır. Ben, eski bir suçludur ve Dane'in vurduğu adamın babasıdır. İkili birbirlerine duydukları nefrete rağmen bir olayı aydınlatmak için güçlerini birleştirmek durumunda kalır. Onlara Houston'da domuz yetiştiriciliği yapan tuhaf huylu bir dedektif ve Dane'in inatçı karısı yardım edecektir. İlginç ir şekilde bir arayagelen bu ekip, hiç tahmin etmedikleri kadar büyük ve karanlık bir sırrı açığa çıkaracaklardır. Daha önceki sinema projelerinin aksine Michael J. Hall'ı daha ağır bir rolde izleyeceğimiz filmde, Hall'e usta aktörler Sam Shepherd ve Don Johnson eşlik ediyorlar.

BİZ BABASIZ BÜYÜDÜK
Çekingen bir yapıya sahip olan Alim, aslında bir o kadar da duygusaldır. Bir gün sınıfa Selma adında bir kız gelir. Babasının tayini çıktığı için buraya taşınmışlardır. Selma ile sınıf arkadaşı olan Alim, ondan oldukça etkilenir. Ancak arkadaşları bunu fark eder ve boş durmaz. Hemen ortalıkta Alim'in Selma'yı sevdiğini söyleyip durmaya ve şakalar yapmaya başlarlar. Alim içine düştüğü durumdan oldukça utanır ve çareyi Selma'yı kendinden uzaklaştırmakta bulur. İkilinin yolları daha sonra bir tatil yerinde kesişir. Ancak köprünün altından çok sular akmıştır ve zaman pek çok şeyi değiştirmiştir.

KUTU CÜCELERİ: YARATIKLAR ARAMIZDA

Hikayemiz, Viktoryen dönemin zengin kasabalarından biri lani halkı lükse ve keskin kokulu peynirlere düşkün olan Peynirkent'te geçiyor. Bu kentin insanlarının inandığı bir efsane vardır: Geceleri kaldırımların altında yaşayan ve Kutu Cüceleri adında yaratıklar, dışarı çıkarak çocukları ve değerli peynirleri çalmaktadır. Ancak inanılanın aksine Kutu Cüceleri, geri dönüştürülmüş kartondan evlerini sırtlrında taşıyarak oradan oraya giden ve büyük mağaralarda yaşayan topluluklardan oluşmaktadır. 

Küçük yaşta yetim kalan Eggs adında bir çocuğu, toplayıcı olarak yetiştirmişlerdir. Daha sonra hem onun hem de Peynirkent sakinlerinden macerayı seven zengin kız Winnie'nin yardımına ihtiyaçları olacaktır. Çünkü böcek öldürmesiyle nam salmış Archibald Snatcher peşlerindedir. Çöp toplayıcı sevimli kutu cücelerini (Boxtroll'leri) konu alan yapım Alan Snow'un 'Here Be Monsters' adlı kitabından uyarlama. Filmin yönetmenliğini Graham Annable ve Anthony Stacchi beraber üstlenirken, orijinal seslendirme kadrosunda Elle Fanning, Simon Pegg, Toni Collette, Ben Kingsley ve Nick Frost gibi isimler yer alıyor.

 

ADALET
McCall gizemli geçmişini geride bırakıp, sakin ve sessiz bir yaşama doğru yelken açar. Fakat acımasız Rus mafyasının kontrolü altındaki Teri isimli genç kızla tanıştığında onun içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalamaz. Kendi kendisini emekli etmiş olan McCall, içindeki adalet duygusunun peşinden giderek Teri'ye yardım edecektir. Çünkü adaletin temsili olarak güçsüzün yanındadır... 80'lerde televizyonda gösterilen bir dizinin beyazperde uyarlaması olan yapımda başrolü deneyimli oyuncu Denzel Washington canlandırırken, ona hollywood'un genç ve yetenekli ismi Chloë Grace Moretz eşlik ediyor.

AŞKA DAİR

Sam genç bir yazardır, her zaman gittiği bir kafede çalışan Birdie’ye aşık olur. Oldukça utangaç olan Sam arkadaşının tavsiyesiyle kızı etkileyebilmek için internette sahte bir profil hesabı oluşturur. Onun ilgi alanlarına yönelerek Birdie'nin hayalindeki erkeğe dönüşmeye çabalar. Bu hem kolay değildir hem de yapması gereken çok şey vardır. İş, görüşme safhasına geldiğinde karışıklık başlar. Birdie'yi gerçekten etkilemeyi başarır ve onu kendine aşık eder; ancak bir sorun vardır: Onun aşık olduğu Sam değil, Sam'in yarattığı o hayali erkektir. Sam, durumu açıklayıp açıklamamak arasında gidip gelirken, olduğu gibi davranmadığı için de büyük suçluluk duymaya başlar. Yönetmenliğini Kat Coiro’nun üstlendiği filmde başrolleri, Justin Long, Kair O’Donnel ve Evan Rachel Wood canlandırmakta.

AŞK TARİFİ
Bombay'da yaşayan Hassan Haji, dedesinin işlettiği restoran sayesinde mutfakla çocuk yaşta tanışmış, bu ilgisini yeteneğiyle pekiştirmiştir. Şimdilerde genç bir adam olan Hassan, dedesinden kalan müesseseyi başarıyla işletirken beklenmedik bir trajedi nedeniyle Bombay'dan taşınmak durumunda kalır. Ailesiyle birlikte Fransa'nın bir kasabasına yerleşir ve işini burada devam ettirmek için hazırlıklara başlar, restoranını açar. Böylece bu yeni restoranın sunduğu egzotik Hint mutfağı kısa sürede bölge halkının dikkatini çeker.

Bu nedenle de bölgenin prestijli restoranı Le Saule Pleureur'de bir telaş başlar. Şef Madame Mallory, yeni rakibi Hassan'ın kendinden daha yetenekli olduğunu fark etmiştir ve bu durum, aralarında esaslı bir rekabetin doğmasına neden olur. Steven Knight'ın senaryosunu yazıp Lasse Hallström'ün yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Helen Mirren, Charlotte Le Bon ve Rohan Chand yer alıyor.

BEN O DEĞİLİM

Orta yaşlarını süren bekar Nihat bir hastanenin kantininde çalışmaktadır. Genç Ayşe ise aynı kantinde mesai arkadaşıdır. İşe yeni başlayan Ayşe, Nihat'a fazlasıyla ilgi göstermekte ve bu durum Nihat'ı şaşırtmaktadır. Bir akşam Ayşe, Nihat’ı evine akşam yemeğine davet eder. Nihat Ayşe’nin hapisteki kocası yüzünden etrafta dedikodu çıkacağından endişe etse de daveti kabul eder. Fakat evde gördüğü bir düğün fotoğrafı Nihat’ı alt üst edecektir zira Ayşe’nin kocası kendisine ikizi kadar çok benzemektedir. Bu garip ilişki Nihat’ın sıradan hayatında tahmin edemeyeceği değişikliklere yol açacaktır. Tayfun Pirselimoğlu’nun senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Ercan Kesal ve Maryam Zaree paylaşıyor.