Solmaz ve ekibi gözyaşlarına boğdu

Dün akşam Fenerköy İlkokulu'nda 'Çanakkale' oyununu sahneleyen Ali Solmaz ve ekibi, yaşattıkları manevi duyguyu izleyenlerin iliklerine kadar işledi. Salondakiler oyun boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Solmaz ve ekibi gözyaşlarına boğdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün akşam Fenerköy İlkokulu’nda “Çanakkale” oyununu sahneleyen Ali Solmaz ve ekibi, salondakileri gözyaşlarına boğdu.
Yaklaşık 200 kişinin izleme imkanı bulduğu ve bir o kadarının da salonun kapasitesinin yetmemesinden dolayı dışarıda kaldığı oyun, izleyenler tarafından büyük takdir topladı. İlginin çok yoğun olduğu “Çanakkale” oyunu öncesinde de Fenerköy İlkokulu öğrencilerinin, gösteriyi izlemeye gelenlere bir sürprizi vardı.
 
Öğrencilerden “Kültürel Değerlerimiz” etkinliği
Fenerköy İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, Kültürel Değerlerimiz başlığı altında köy hayatının ve tarihsel gelişimin örneklerini sundu. Nasreddin Hoca’dan Keloğlan’a kadar kültürel değerlerin yer verildiği etkinlikte aynı zamanda köy hayatına dair ögeler de yer aldı. Manilerle süsledikleri kısa oyunu katılımcılara sergileyen öğrenciler, izleyenlerden tam not aldı.
 
Muhtar Eren’den plaket ve çiçek
Oyunun başlamasına kısa bir süre kala sahneye çıkan Ali Solmaz, oyun hakkında bilgiler verdikten sonra Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren’i sahneye davet etti. Eren de mahallelerine sanatı taşıyan Solmaz ve ekibine teşekkür ederek günün anlam ve önemine binaen plaket ve çiçek takdim etti.
 
Gözyaşları sel oldu
Ali Solmaz’ın semineri ve ekibinin tamamlayıcı canlandırmalarıyla birlikte salonda duygu seli yaşandı. Oyunu izlemeye gelenler oyun boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, finalde de Solmaz ve ekibini dakikalarca ayakta alkışladı.
 
Solmaz’dan Eren’e orijinal Fransız süngüsü
Oyun sonunda Ali Solmaz, desteklerinden dolayı Muharrem Eren’e teşekkür ettikten sonra Çanakkale Savaşı’ndan kalma orijinal Fransız süngüsünü de hediye etti.  Muharrem Eren de bu süngüyü Fenerköy Muhtarlığı’nın en güzel yerine asacağını belirtti.
Ali Solmaz ve ekibi ilerleyen günlerde oyunlarını diğer köylerde de sergileyecek.

Eyüp Can BALABAN