Toprak Silivri'ye Türkiye üçüncülüğü getirdi

Silivrili Fotoğraf ve Resim sanatçısı Emine Toprak, katıldığı bir yarışmada Türkiye üçüncülüğü aldı. Toprak 2015'te de Türkiye birinciliği almıştı.

Toprak Silivri'ye Türkiye üçüncülüğü getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrili Fotoğraf ve Resim sanatçısı Emine Toprak, katıldığı bir yarışmada Türkiye üçüncülüğü aldı.

Kısa bir süre önce Göztepe Rotary Kulubü ve İFOD’un düzenlediği  ‘Barış ve hoşgörü’ konulu uluslararası yarışmada iki eseriyle sergileme ödülü alan Silivrili sanatçı Emine Toprak şimdi de yine katıldığı bir yarışmada bu kez Türkiye üçüncülüğü kazandı.  Toprak üçüncülük kazanan eserinin ‘ romanların kendine özgü duruşları, yaşamlarının renkli görüntüsü ardındaki hüznü anlatmakta ‘ olduğunu belirtiyor.

Romanların yaşadığı yerlerde sosyal içermenin desteklenmesi amacıyla düzenlenen (SİROMA) Fotoğraf yarışmasında Silivri’de çektiği bir fotoğrafla üçüncülüğü alan Emine Toprak,  hem yağlıboya hem de fotoğrafçılık yapıyor. Yirmi yıllık iş yaşamının sonunda, girdiği sanat yaşamında toplamda 22 sergi açan Toprak,  bu iki sanat kolunu iki çocuğu olarak değerlendiriyor.  Toprak, ‘Biri mavi gözlü, diğeri kara gözlü iki çocuğum bunlar. Hayatın her karesinin kayda değer olduğunu düşünüyor ve fotoğrafsız bir hayatın, tam olarak hayat olmadığını düşünüyorum’ diyor. 

Emine Toprak,  bir söre önce de Silivri’de çektiği;  Kalpli Kuşlu (Yüreğiniz sevgi kuşları ile dolsun) fotoğrafı ve Bursa Karacabey’de çektiği (Tutamıyorum) konulu iki fotoğrafıyla  Göztepe Rotary’nin  uluslararası yarışmasında iki sergileme birden kazanmıştı.  Toprak aynı zamanda 2015 yılında Aktif Felsefe Fotoğraf Yarışmasında Türkiye birinciliği, HAYTAP (2014) fotoğraf yarışmasında çocuk ve köpekler konulu yarışmada 3 sergileme ve bir de mansiyon almıştı. 

durumgazetesi.com