Türküler, kardeşlik için söylenecek

Çağrıbey Ortaokulu ve Diyarbakır Selahattin Eyyubi İlkokulu öğrencilerinden oluşan Kardeşlik Korosu, 'Kardeştir Türküler' projesi kapsamında bu akşam sahne alacak.

Türküler, kardeşlik için söylenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran’ın eğitim projelerinden biri olan Kardeştir Türküler projesi kapsamında Diyarbakır’dan yaklaşık 20 kişilik kafile dün Silivri’ye geldi.

Diyarbakır Selahattin Eyyubi İlkokulu öğrencilerini proje kapsamında misafir eden Volkan Yaran ve Çağrıbey Ortaokulu öğrencileri, bu akşam saat 19.30’da Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’nde türkülerini kardeşlik için söyleyecek.

Proje amacına ulaştı

Volkan Yaran’ın şefliğini yapacağı Diyarbakırlı ve Silivrili öğrencilerden oluşan koro konser öncesinde son provalarını yaparken, proje de amacına ulaşmaya başladı. Provalar esnasında iki farklı kültürün temsilcileri olan çocuklar gönüllerince eğlendi. Proje için yola çıkarken “Bu konserde türküler sevgi için söylenecek. Bu konserde türküler kardeşlik için söylenecek.” diyen Yaran, çocuklara bu duyguları şimdiden aşılamış durumda.