Uluslararası Çalgı Koleksiyonu Sergisi'nin Açılışı Yapıldı

Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran tarafından hazırlanan 'Volkan Yaran Uluslararası Çalgı Koleksiyonu Sergisi'nin açılışı Yaşar Kemal Sergi Salonunda yapıldı.

Uluslararası Çalgı Koleksiyonu Sergisi'nin Açılışı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılışa Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu, Müzik Öğretmeni Volkan Yaran arşivindeki bu çalgıları, Üniversiteler, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Güzel Sanatlar Liseleri, Belediye, Kaymakamlık ve Valilikler bünyesindeki Kültür Etkinlikleri- Festivaller kapsamında ülkemizin birçok yerinde gerçekleştireceği sergilerde öğrencilere ve halka ulaştırmayı hedeflemektedir.

Volkan Yaran’ın yaklaşık 17-18 yıldır ülkemizde ve dünyada birçok kültüre ait edildiği çalgılardan oluşmakta, Farklı müzik kültürlerini tanıtan bu koleksiyon yaklaşık 60 ülkeye ait telli, yaylı, tuşlu, vurmalı ve üflemeli türdeki çalgılardan oluşmaktadır.

Sayısı 300´ü bulan bu çalgıların, Müzik Öğretmeni Volkan Yaran’ın öğrencilik yıllarından günümüze dek farklı kültürlere, müzik yaşantılarına tanıklık etmesiyle sayısı gitgide artmış ve bir “Uluslararası Çalgı Koleksiyonuna” dönüşmüştür.

Volkan Yaran, Uluslararası Çalgı Koleksiyonu Sergisi’nin açılışının ardından katılımcıları teşekkür etti.

Sergi, 25-26-27 Nisan tarihlerinde ziyarete açık olacak.