Yeşilçam klasikleri ile kulakların pası silindi

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Eğitimcisi Volkan Yaran ve ekibi, dün sergiledikleri Yeşilçam Film Müzikleri Konseri ile dinleyenleri geçmişin ezgileriyle kimi zaman eğlendirdi kimi zaman duygulandırdı.

Yeşilçam klasikleri ile kulakların pası silindi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Eğitimcisi Müzik Öğretmeni Volkan Yaran ve orkestrası, dün akşam Önder Yılmaz Sahnesi’nde Yeşilçam Film Müzikleri Konseri gerçekleştirdi.

Yeşilçam'ın ustaları, emektarları anısına hazırlanan konserde Volkan Yaran’a Silivri'nin değerli müzisyenleri Hüseyin Atış (Klarnet) , Cüneyt Özcan (Ritim) , Hüseyin Yamalı (Kanun) ve Tahsin Yamalı (Ud), Vedat Karabıyık (Ritim) eşlik etti.

Hüzün ,coşku ve özlem bir arada yaşandı

Dinleyenleri Yeşilçam tarih çizgisinde bir yolculuğa çıkaran Yaran ve ekibi; Bizim Aile, Neşeli Günler, Selvi Boylum Al Yazmalım, Hababam Sınıfı, Dönüş, Beş Milyoncuk Borç Verir misin, Boş Çerçeve, Avare, Sürü, Buruk Acı, Devlerin Aşkı, Mahkum ve Tosun Paşa filmlerinin müziklerini dinleyicilerle paylaştı.

Konser esnasında filmlerden kesitlerin de misafirlere sunulduğu programda kimi zaman duygusal anlar yaşanırken kimi zaman da müziğin ritmi salonu coşturdu.

Huzurevi sakinleri de izledi

Volkan Yaran ve ekibinin konseri Silivrililer tarafından yoğun ilgi görürken, salonu dolduran misafirler arasında, Çanta Huzurevi sakinleri de vardı. Huzurevi sakinleri de gerek film kesitleri gerekse de sergilenen müzik performansı ile gençlik yıllarının özlemini yaşadılar.

Yaran ve ekibine teşekkür ve çiçek

Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Meral Türkmen Terlikçi, Volkan Yaran ve ekibine teşekkür ettiği konuşmasında “ Volkan Hoca’ma ve ekibini kutluyorum. Bizleri Yeşilçam film tarihinde bir yolculuğa çıkardılar. Birçok filmi tekrar izleme hissiyatı oluştu bizlerde. Etkinliğimize katılım sağladığınız için sizlere de gerek şahsım gerekse de Belediye Başkanımız Özcan Işıklar adına teşekkür ediyorum. Silivri’de yaşamak güzeldir.” ifadelerine yer verdi.

Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Meral Türkmen Terlikçi’nin Volkan Yaran ve ekibine çiçek takdim etmesinin ardından fotoğraf çekimiyle program sona erdi. Önder Yılmaz Sahnesi’ni dolduran katılımcılar da Volkan Yaran’ı tek tek tebrik etti.

Eyüp Can BALABAN