Akman' Köyümüzü eski canlılığına kavuşturacağız'

Yerel ve mahalli idareler seçimlerinde Silivri'nin Kurfallı mahallesinde muhtarlık için adaylığını açıklayan Murat Akman 'köyümüzü eski canlılığına kavuşturmak için tüm gücümle çalışacağım' dedi.

Akman' Köyümüzü eski canlılığına kavuşturacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurfallı mahallesinin köklü ailelerinden olan Murat Akman 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Kurfallı mahallesi muhtarlığına aday olduğunu açıkladı. Mahalle sakinleriyle ve aile büyükleriyle yaptığı görüşmeler sonrasında muhtar adayı olduğunu açıklayan Akman, köyümüzde tespit ettiğim 4 büyük yara var. O yaraları sarmak için adayım” dedi.

KÖYÜMÜZDE EKSİK ÇOK ŞEY VAR

Doğduğum günden bu yana Kurfallı’dayım diyen Akman “1977 yılında Silivri’nin Kurfallı mahallesinde doğdum.3 çocuk babasıyım. Hayvancılık ve çiftçilikle uğraşıyorum. İkamet ettiğim köyümde bazı eksikliklerin olduğunu görerek mart ayında yapılacak olan seçimlerde muhtar adayı oldum. Köyümüzde eksik çok şey var. Futbol sahamız yok, sağlık ocağımız yok, piknik alanı yapmayı düşünüyoruz. Ulaşım sorunumuz kısıtlı, kapalı düğün salonumuz yok” diyerek yaşadığı köydeki eksikleri diler getirdi.

“4 KANAYAN YARAMIZ İÇİN 4 TANE PROJEM VAR”

“Tüm bu işleri yapacak bilgi birikim ve donanımı kendimde buluyorum” diyerek sözlerini sürdüren Akman “Birçok kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile bireysel anlamda görüşüyorum. Futbol sahamız yok köyümüzde, doğduk büyüdük hep sağda solda top oynadık.4 kanayan yaramız için 4 tane projem var,466 seçmenimiz var. Mahalle sakinleri ile istişareler yaparak birlikte hareket edeceğim. Tüm kamu kurumlarıyla istişare halinde olacağım. Köyüme hizmet gelmesi adına tüm girişimleri yapıp takipçisi olacağım” dedi.

“MENFAAT İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN GELİYORUM”

Akman, sözlerine şöyle devam etti; “Köyümüzü aktif bir köy haline getirmek için köy halkımla birlikte toplantılar düzenleyerek fikir birliği sağlanması için çalışmalar yapacağım. Benim çocukluğumda tren istasyonu vardı. İlgili kurumlarla görüşmeler yaparak istasyonun tekrar aktif hale gelmesini talep edeceğiz. İstasyon aktif olursa vatandaşlarımız İstanbul’un ortasına 1,5 saatte varabilecek.15 kilometre geçek aracıyla aracını park edip trene binip işine gidecek, otopark sorunu yaşamayacak, araç trafiğinden kurtulacak, bu şekilde de köyümüz eski canlılığına kavuşacak. Ulaşım sorunumuz var. Şöyle ki; Minibüs Kurallıya geldiği zaman 4 saatte bir kalkıyor, UKAME’nin bir çalışması var, yarım saatte bir kalkması sağlanacak, Alipaşa, Fener ve Kurfalllı, bizim köyden kalkacak minibüsler, bu demektir ki köyümüze canlılık katacak.dedi