Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türk sinema ve tiyatrosunun ünlü ismi Çolpan İlhan, son yolculuğuna uğurlandı.

Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İlhan’ın cenazesi eşi Sadri Alışık’ın yanında toprağa verilirken, cenazesine çok sayıda siyasetçi ve sevenleri katıldı. Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şair Atila İlhan’ın kız kardeşi ve merhum sanatçı Sadri Alışık’ın eşi Çolpan İlhan için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Daha sonra İlhan için Teşvkiye Camisinde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Çok sayıda siyasetçi bulunan törene, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra, Çolpan İlhan’ın kız kardeşi Solmaz İlhan, oğlu Kerem Alışık, torunu Sadri Alışık, torununun annesi sanatçı Sibel Turnagöl gibi aile yakınları ile aktör Mehmet Aslantuğ, film yönetmeni, yapımcı ve senaryo yazarı Türker İnanoğlu, tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu, sanatçı Orhan Gencebay, oyuncu aktör Mustafa Alabora, usta tiyatrocu ve yönetmen Haldun Dormen ile şarkıcı Mahsun Kırmızıgül gibi çok ünlü sima katıldı.

“KEŞKE O HAYATTAYKEN BU GÜZEL ŞEYLERİ SÖYLESEK DE O BUNLARI DUYABİLSEYDİ”
Tören sonrası gazetecilere duygularını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sanata ve sanatçıya verilen değeri eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Çolpan İlhan, Türk sinemasında saygın bir isim. Onun filmleri ile büyüdük. Bir üzüntümü dile getireyim; sanata ve sanatçıya gerekli önemi vermiyoruz. Öldükten sonra onunla ilgili güzel şeyler söylüyoruz. Keşke o hayattayken bu güzel şeyleri söylesek de o bunları duyabilseydi. Kendisini her zaman saygı ile andım, anmaya da devam edeceğim. O bizim kalbimizde, bizim yüreğimizde. Allah rahmet eylesin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, “Türk sineması ve tiyatrosu için acı kayıplardan birini yaşamaktayız. Rahmetli Sadri Alışık’ın muhterem eşleri bizim milletimizde gönüllerde yer tutmuş alışık ailesinin güzel bir insanını bugün hele böyle bir bayram arefesinde uğurluyoruz. Kimlikleri kişilikleri itibariyle aile olarak ta toplumunda bir farklı yerleri olan insanlar. Sevenlerine milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.Gözyaşları içinde taziyeleri kabul eden oyuncu Kerem Alışık, “Bizim yere, göğe, kalbimize sığdırmadığımız insanı bugün bir karış toprağa sığdıracağız. Helallik vereceğiz, hakkımızı helal edeceğiz. Ama, sanata, Türk sinemasına ve Türk tiyatrosuna verdikleri emekten dolayı hep yanımızda yaşayacak” dedi.

“TÜRK TİYATROSUNUN ÇOK BÜYÜK KAYBI”.
Usta tiyatrocu Haldun Dormen ise, “Çok yakın dostum” dediği Çolpan İlhan için, “Ne yaptığını bilen bildiği şeyi de çok iyi yapan bir insandı. Bence Türk tiyatrosunun çok büyük kaybı. Yeri kolay kolay doldurulamayacak” değerlendirmesinde bulundu. Aktör Mustafa Alabora da, en son 2 sene Bursa’da beraber bir dizide rol aldıklarını hatırlatarak, “Çok önceden tanırdım ama o 2 sene içersinde aşağı yukarı her gün beraberdik. Ne kadar iyi bir insan ne kadar sevecen olduğunu orda öğrendim. Ondan sonra oğluyla beraber Sadri Alışık Kültür Merkezi’ni kurarak Türk Tiyatrosu’na hizmet ettiğini yakınen biliyorum” dedi.

“BÜTÜN SIRLARIMI PAYLAŞIRDIM”
Bütün sırlarını paylaştığını belirten ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray, ”O kadar içten dinlerdi ki; hayatımda çok büyük boşluk olacak. Türk sanatı adına da büyük bir boşluk. Son derece vefalı bir eşti ben hayret ediyorum her gün Sadri Alışık’ı ziyaret ediyor. İnanılmaz bir anne. Özelliklerini güzelliklerini saymakla bitmez böyle bir insandı e çok mübarek bir günde aramızdan ayrıldı melek şimdi herhalde onsuz hayatımız çok eksik olacak diye düşünüyorum” dedi.

Tiyatro sanatçısı Behzat Uygur ise, “Çolpan hanım zarafet kelimesinin tam karşılığı bir hanımefendiydi. Çocukluk yıllarından tanıdığım baba dostu anne dostumuz bizim. Gerçekten çok değerli çok önemli çok kişilikli bir insanı kaybettik” şeklinde konuştu. Açıklama yapan sanatçı Orhan Gencebay ise, “Sevgili ablamızı büyük bir değeri kaybettik tabii seneler önce Sadri ağabeyimizi kaybetmiştik. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. 

ÇOLPAN İLHAN'IN CENAZESİNDE ŞOK

Tiyatro Sanatçısı Çolpan İlhan'ın son yolculuğuna uğurlandığı cenaze namazı sırasında bir kişinin "Hakkımı helal etmiyorum" demesi, şaşkınlığa neden oldu. Ünlü tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Çolpan İlhan için helallik istendi. Ancak bu sırada bir kişi "Ben hakkımı helal etmiyorum" dedi. Yaşananlar karşısında Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık da büyük şok yaşadı. Çolpan İlhan'ın modaevinde çalıştığı iddia edilen kişinin yevmiyesini alamadığını öne sürüldü.