''Dedemin İnsanları'' filminin galası yapıldı

İSTANBUL (A.A) - Yönetmen Çağan Irmak'ın yeni filmi ''Dedemin İnsanları''nın galası yapıldı.

''Dedemin İnsanları'' filminin galası yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki galaya, filmin oyuncularının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
     Film gösterimi öncesinde konuşan yönetmen Irmak, filmde dedesinin yaşam hikayesini anlattığını belirterek, ''Ben yıllardır bu işi yapıyorum. İzleyicileri ağlattığım kadar güldürdüm. İnandığım şey ise izleyicileri eğlendirmemdir. Bu filmle hayata dil çıkarıyoruz'' dedi.
     Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci de Türkiye'de eğitimin desteğe çok ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, eğitim sorununun çözümünün köklü ve uzun vadeli olduğunun altını çizdi.
     Ekonomisi ilk 20'ye giren Türkiye'nin, BM 2011 yılı İnsani Gelişmişlik Raporu'nda 178 ülke içerisinde 92. sırada yer aldığını kaydeden Özinci, ''Bu notu kıran en büyük etken eğitimdeki yetersizliktir. Bu özel filmin ilk gösteriminin vakfın yararına yapılmasına karar veren Çağan Irmak'a, yapımcı Mustafa Oğuz'a ve yapım şirketinden Ekrem Çatay'a teşekkürlerimizi sunuyoruz'' diye konuştu.
     Özinci, filmin galasına katılan isimlerin yaptığı yardımlarla bine yakın çocuğun eğitim alacağını söyledi.
    
     -Filmin konusu-
    
     Baş rollerini Çetin Tekindor, Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır, Sacide Taşaner, Hümeyra ve Zafer Algöz'ün paylaştığı filmde Irmak, dedesinin yaşam hikayesinden yola çıkıyor.
     Küçük bir Ege kasabasında geçen filmde, bir çocukla dedesinin ilişkisi üzerinden mübadele, ötekileştirilme, azınlık sorunu ve ihtilaller konu alınıyor.
     Filmde, Türkler ve Yunanlar'ın, yaşanan siyasi gelişmeler içerisinde değişen hayatları dramatik bir dille anlatılıyor.
     (BD-TUR-SBR)