İlçe Milli Eğitim Müdürü Taraf Tutuyor

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay hakkında sert eleştirilerde bulundu. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'ın taraflı ve partizan bir tutum sergilediğini belirten Yalçın, MHP Silivri İlçe Başkanlığı olarak kendisinden şikayetçi olduklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Taraf Tutuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın bugün bir basın açıklaması yayınlayarak Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'ı eleştirdi. MHP olarak kamu yararına düzenlenen organizasyonlarında ve eğitim camiası içinde Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'ın partizan bir tutum sergilediğini söyleyen Yalçın, " Silivri MHP İlçe Teşkilatı olarak, kamu yararı için düzenlenen bazı eğitim organizasyonlarında ve eğitim camiası içinde yapmış olduğu ayrımcılıklardan dolayı, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay hakkında şikâyetçi olduğumuzu belirtmekteyiz" dedi.
 
Yalçının açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:
 
Silivri MHP İlçe Teşkilatı olarak, kamu yararı için düzenlenen bazı eğitim organizasyonlarında ve eğitim camiası içinde yapmış olduğu ayrımcılıklardan dolayı, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay hakkında şikâyetçi olduğumuzu belirtmekteyiz.
 
İsterseniz gelin öncelikle, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Ahmet Ay’ın özgeçmişini ve Silivri’de geçtiğimiz yıllar içerisinde ne gibi faaliyetlerde bulunduğunu "yerel basından çıkan haberlerden esinlenerek" beraberce hatırlamaya çalışalım. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezunu olan ve müdürlük öncesinde branş olarak Din ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapmış olan Ahmet Ay, Avcılar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yaparken, AK Parti Hükümeti tarafından "kafa yapımıza uygun olur düşüncesi ile"  Silivri’de İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilliği yapması için yetkilendirilmişti. Ancak ne hikmetse, Silivri'de göreve başladığı zaman, "sırf kafa yapılarının hükümete yakın olması nedeniyle" başarı ve performans takiplerini bile doğru dürüst yapmadığı okul müdürlerine inisiyatif yetkilerini kullanarak başarı puanları vermiştir. Üstelik bu haksız puanlama uygulaması, sözüm ona "paralel yapıyla mücadele bahanesi ile" yapılmıştır. Bu yetki puanlamaları sonucunda Eğitim Bir-Sen üyesi olmayan okul müdürleri ise maalesef geçerli puanları alamayarak görevlerini bırakmak durumunda kalmışlardır. Boşalan bu koltuklara da doğal olarak (!) Eğitim Bir-Sen üyesi olan öğretmenler "müdür" olarak atanmıştır. Takdir edersiniz ki hükümete bu denli hayırlı (!) hizmetleri dokunan Sn. Ahmet Ay, bu hizmetlerinin tamamlamasının ardından vekâleten yürütmüş olduğu Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine bu sefer asaleten atanarak ödüllendirildi ve "Müdür" koltuğuna oturuverdi.
 
Tabii ki Sn. Ahmet Ay'ın yaptığı uygulamalar sadece bunlarla kalmadı. Örneğin; Geçmiş dönemde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleriyle Silivri’deki okul ve öğrencilere destek olmak amacıyla kurulan “Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği” ilk icraatını çok manidar bir şekilde İlçe Milli Eğitim Müdürümüze 87.000 TL değerindeki Wolkswagen marka Passat modeli makam aracı alarak gerçekleştirmişti. Bahsedilen iddialara göre Beylikdüzü’nde ikamet eden Müdür Bey, her sabah bu araçla evinden alınmış ve yine her akşam evine bu araç ile bırakılmıştır. İlçemiz okullarının onlarca ihtiyacı varken, okullarımızın çoğunda güvenlik görevlisi ve yardımcı hizmetli bulunmaz iken, okul müdürlerimiz kapı kapı dolaşarak sponsor ve hayırsever arayarak okullarının temizlik malzemesi, kırtasiye malzemesi vb. ihtiyaçlarını karşılamak için çırpınıp, devletten yardım alamazken; üzerine tüm bunları yaparken yetersiz veya başarısız müdür olarak değerlendirilerek, onurlarıyla oynanırken, Silivri İlçe Milli Eğitim müdürümüzün konforuna bu kadar düşkün olması ise "bu lükse itiraz eden bizleri" son derece rahatsız etmiştir.
 
Şimdi gelelim günümüze...
 
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, duyumlarımıza göre bugün (12.05.2016) Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde Engelliler Haftası içerisinde yer alan ve öğrenciler yararına bir organizasyon gerçekleştirecektir. Ancak, işin tuhaf tarafı organizasyona İlçe Siyasi Parti Temsilcilerinden "sadece Silivri AKP İlçe Temsilciliğine davetiye gönderilmesi" hususudur. Bu olay alenen bir ayrımcılık uygulaması olup, kabul edilebilirliği asla mümkün olmayan bir durumdur. Eğer, bir devlet birimi bir organizasyon düzenliyor ve siyasi parti temsilciliklerini de (protokol olarak) davet edecekse, TBMM'de bulunan tüm siyasi partilerin temsilciliklerine yani "SİLİVRİ MHP" olarak bizlere de davetiye göndermesi gerekmekteydi. Bu yapılan hareket, "SİYASİ BİR AYIPTIR". Bu "özel öğrenciler" hepimizin evlatlarıdır. En azından siyasi rekabetinizi, bu günahsız çocukların organizasyonunda sergilememenizi beklerdik... 
 
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, yukarıda zikrettiğimiz gibi geçmiş dönemlerde yaptığı akıl almaz uygulamalar yüzünden, kendisi hakkında "Cumhuriyet Savcılığı'na" suç duyurusunda dahi bulunulmuştur. Ancak herkesçe görülmektedir ki Sn. Müdür, kendisine yapılan tüm uyarılara rağmen "ısrarla kanun ve yönetmelik dışı yaptırımlar sergilemeyi" kendine görev edinmiştir.
 
Ancak, bahsedilen bu duyum ve haberlerden sonra, insanın aklına sürekli hep aynı sorular geliyor: Sn. Kaymakamımız "mülki amir olarak" bu olayları görmüyor mu? Halkın ve öğretmenlerin bu itirazlarını çözmek için devreye girmeye gerek duymuyor mu? Ya da istiyor da birileri engel mi çıkarıyor? Bu devlet sadece AKP'nin devleti midir?
 
Yazdığımız ve haksızlıkları dile getirmeye çalıştığımız bu yazımız ile sanırım Sn. Halkımıza bir önceki İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olan "Sn. İkram Kayapınar'ın" yukarıda adlarını zikrettiğimiz "ZİHNİYETLER" ile aynı kafaya sahip olmadığı için "görevden alındığını"  bir kez daha hatırlatmış ve kanıtlamış olduk.
 
Ama adı "Türkiye Cumhuriyeti" olan bu güzel ülkemiz, maalesef hızla "parti devletine" doğru yol almakta ve kutsal bir meslek çalışanı olan öğretmenlerimizin özgürlükleri kısıtlanarak onların da "parti öğretmeni" yapılması planlanmaktadır...
 
Sonuç itibarı ile Biz Silivri MHP İlçe Teşkilatı olarak, bu güzel ilçemizde yapılan ve yapılmaya devam edilen bu tür ayrımcılıklara karşı başımızın sürekli dik olacağını ve "AKP Hükümetinin bu tür müdürlere yaptığı her türlü kanundışı desteğe rağmen" bu tarz ayrımcılık içeren uygulamaları her ne pahasına olursa olsun, halkımız ile paylaşmaya devam edip bu uygulamalar yüzünden zarar gören öğretmenlerimizin sürekli yanında olacağız.
 
SN. HALKIMIZA ÖNEMLE DUYURULUR !!