MHP'den Kaynarca'ya jet yanıt

Bugün yapılan basın toplantısı ile Milliyetçi Hareket Partisi'ni hiçbir şey yapmadan tamamen sorumluluktan kaçtığı yönündeki açıklamaya imza atan AK parti Milletvekili Tülay Kaynarca'ya jet cevap geldi.

MHP'den Kaynarca'ya jet yanıt
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan basın toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi’nin sorumluluktan kaçtığı yönünde beyanatlarda bulunan AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca’ya cevap, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz’dan geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz yaptığı açıklamasında; “Yakın zamanda yapılan Silivri AKP İlçe Basın Toplantısında MHP'nin hayırcı tutumu eleştirilmiş ve ne azınlık, ne de seçim hükümetine destek olmamakta direndiği iddia edilerek bu tarzda gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir zaman çözümsüzlük için uğraş vermemiş ve sorumluluklarından kaçmamıştır. Esas, çözümsüzlük için uğraş veren kişi Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu olup, "Ne yapın edin, hiçbir parti ile koalisyon kurmamaya çalışın" talimatını eksiksiz olarak yerine getiren de bizzat Başbakanın kendisidir. Hatta diğer taraftan çözümsüzlük ve uyumsuzluk çıkaran partinin esasında AKP olduğunu söyleyen kişi AKP'nin en önde gelen isimlerinden olan BÜLENT ARINÇ'tır. Kendisi HABERTÜRK ekranlarında 11 Eylül 2015 tarihinde bu hususta canlı yayında açıkça açıklamalarda bulunmuştur. İzlemek isteyen vatandaşlarımız internetten bu söylemleri izleyebilirler.  Unutmadan, AKP bölgemiz milletvekili olan Sn. Tülay Kaynarca "üstelik kendisi deneyimli eski bir gazeteci olmasına rağmen" sanırım kendi üstü olan Bülent Arınç'ın "bu bomba açıklamalarını" dinleme gereksinimini dahi maalesef hissetmemiştir. Sayın Kaynarca'nın bu gerçeğe aykırı hedef saptırıcı açıklamalarına en sıradan sade bir vatandaş bile inanmaz !.Sayın  Kaynarca'ya buradan soruyorum; Sizler değil misiniz, (Burhan Kuzu) "Koalisyon duydum mu kaşınıyorum, alerjim tutuyor" diyenler?Sizler değil misiniz (Cumhurbaşkanı), "400 milletvekilini verin, bu işler huzur içinde çözülsün" diyen?

Sayın Tülay Kaynarca'ya MHP'nin Koalisyon İçin AKP’ye Sunduğu Şartları Bir Hatırlatalım Bakalım; 

1- Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilemez.

2- Çözüm süreci bahanesiz olarak ortadan kaldırılmalıdır.

3- Yolsuzluk vakaları 17-25 Aralık kapsamında tekrar ele alınmalı.

4- Cumhurbaşkanı görevini hukuki zeminde sürdürmeli; kuvvetler ayrılığının muhafazası koalisyon için temel kriterdir. 

Peki, bu AKP-MHP görüşmelerinde istenen dört çözüm maddesinin hiçbiri anayasaya aykırı olmamasına rağmen, bu maddeler sunulunca, AKP ne yaptı?

BİLDİĞİN, KIVIRDI!

Neden peki? Çünkü,koalisyon işine gelmedi! 

SN. TÜLAY KAYNARCA, TÜRK MİLLETİ ESAS GEREKEN CEVABI SANDIKTA AKP'YE VERECEKTİR!

ŞENOĞLU TÜRKYILMAZ
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI