Torpil skandalına MHP'den sert açıklama

MEB'de okul müdür atamaları sözlü sınavında yaşanan noter tasdikli torpil listesi skandalının ardından en sert açıklama MHP'den geldi. Torpil listesini hazırlayan sendika temsilcilerinin görevden alınmasını isteyen MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürünü de istifaya davet etti.

Torpil skandalına MHP'den sert açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Torpil listesini hazırlayan sendika temsilcilerinin görevden alınmasını isteyen MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürünü de istifaya davet etti. MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın'ın MEM'de yaşananlar hakkında yaptığı açıklama aynen şu şekilde:

 “Ülkemiz genelinde 3-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen MEB yönetici atama mülakatları neticesinde ilçemiz ile alakalı yerel ve ulusal basında çıkan torpil iddiaları bizim derinden üzmüştür.    MHP İlçe Teşkilatı olarak uzun süreden beri peşinde olduğumuz ve gündeme taşıdığımız terör örgütü sempatizanı yöneticileri vakası daha bitmeden ve bu konuyla ilgili bir çalışma yapılmadan bir de üstüne torpil iddialarının ortaya çıkması ve bunun noter tasdiki ile daha mülakat süreci başlamadan belgelenmesi, yerel ve ulusal basında bunun güzel ilçemiz adına eğitiminin başarılarla değil de kötü hadise ve lekelerle anılması bizi aşırı derecede üzmüştür.

Bundan daha vahim olanı ise gerçekleşen bu olaylara rağmen MEB tarafından bu konularda bir açıklama, bir adım atılmaması üstüne olayların gördüğümüz ve edindiğimiz izlenim doğrultusunda örtbas edilmeye çalışılması kurum yöneticilerinin güzel ülkemizin geleceği olan çocuklarımızdan ve gençlerden önce kendi koltuklarının altlarından kaymaması için çabaladıkları açık şekilde ortadadır.

İşin daha üzücü kısmı FETÖ belasıyla uğraştığımız bu süreçte devlet kurumlarımızın yönetimin sadece bir sendikaya emanet edilmesi ve bu sendikanın ve yöneticilerinin verdiği karar ve tercihlere neredeyse harfiyen uyulmasıdır.

Milli benlikten uzak terör örgütü sempatizanı yöneticilerinin ve torpille hile ile bir makama gelmiş yöneticilerin hayatlarımızın en değerli varlığı olan çocuklarımıza ve gençlerimize ne öğreteceği hangi duygu ve kavramaları aşılacağını artık sizin takdirlerinize bırakıyoruz.

Bu torpil iddiası skandalı artık adını ne koyarsanız koyun ilçemizdeki MEB açısından bardağı taşıran son damla olmuştur. Yetkililerin acilen gerekli adımları atıp gereği yapması gerekmektedir. Yoksa bir ülkenin geleceği her şeyi olan çocuklarımız gençlerimiz bu bireylere teslim edileceklerdir. Unutmayalım ki geleceğimizi şekilde makamlara oturmuş ve bu düşünceye sahip bireylere teslim edersek bizi de böyle bir gelecek beklemektedir.

Bu doğrultuda gerekli kişilerin ( yönetici ve sendika temsilcileri ) görevden alınması ve bu olaylara ses çıkarmayan Silivri Milli Eğitim müdürün istifası kamuoyunu rahatlatacak ve ilçemiz için hayırlı olacaktır.

Bu kişilerin arkasında duran siyasi güce sesleniyorum; bu yapılanları Silivri halkımız kesinlikle unutmaz. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz bu sözde eğitimci kişilerin bu makamları hala işgal ettirmenin sorumluluğu ve vebali bu olaylara ses çıkarmayıp karşı gelmeyen herkesin üzerindedir.”