Türkyılmaz: Adım adım iktidara geliyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından hafta sonu Kırşehir'de gerçekleştirilen 'Nefisimiz Ensenizde Olacaktır' büyük mitingine katılan Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz değerlendirmesinde, 'Adım adım iktidara geliyoruz' dedi.

Türkyılmaz: Adım adım iktidara geliyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırşehir'de konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Başkanlık Sistemi hedefinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Başkanlık Sistemi ile federasyonun geleceğini iddia eden Bahçeli, “PKK ile kurduğu al-ver sürecinde Başkanlık Sistemi ile ilgili aldığı destek sözünü ne zaman açıklayacak?” diye sordu. Devlet Bahçeli, Kırşehir Cacabey Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen 'Nefesimiz Ensenizde Olacak' temalı mitingde konuştu. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği miting, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bahçeli, konuşmasına Kırşehirli Osman Bölükbaşı, Erol Güngör ve 25 Eylül 2012’de vefat eden Bozkır’ın Tezenesi Neşet Ertaş’ı anarak başladı. 

KIRŞEHİR MİTİNGİNE BÖLGEMİZDEN DESTEK

Genel merkez tarafından gerçekleştirilen mitinge MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül, İstanbul 3. Bölge sorumlu il Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Açar, MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın ile birlikte katılım sağladı. 

Kırşehir mitinginin ardından değerlendirmede bulunan MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, “Büyük mitingimizde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, ülkemizin ne denli kötü yönetildiğini ve hiç kimsenin hayatından memnun olmadığını belirtti. Ayrıca Başkanımız, “Ahi Evran’ın anıları yok sayılmakta, sözleri, öğütleri, tavsiyeleri terk edilmekte. Devlet geleneğimiz, binlerce yıllık teamül ve tercihlerimizi nefsine yenik düşmüş, hırslarına teslim olmuş bir şahsiyet tarafından heba ve israf edilmekte. Bir defa buna dur demek, buna engel olmak hepimizin boynunun borcudur. 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, istikrarsızlığın sembolü, kavga ve gerilimin simgesi mertebesine çıkarak ne huzur bırakmış, ne de esenlik koymuştur” açıklamasında da bulundu. 

“MHP her zaman zulmedenin karşısında olacaktır”

Değerlendirmesinin devamında Türkyılmaz; “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, davaya gönül verenlere hitaben konuşmasında da ayrıca, “Erdoğan, nerede olursa olsun, siyasi propagandaya nerede tevessül ederse etsin, nefesimiz ensenizdedir” diyen Genel Başkanımız, “Nefesimiz, zalimlerin ensesinde olacaktır, nefesimiz hainlerin ensesinde olacaktır, nefesimiz müzakerecilerin, mübtezellerin ensesinde olacaktır. Nefesimiz Türk ve Türkiye ve Türk milleti düşmanlarının her an, her zaman, her daim enselerinden ayrılmayacaktır. Çünkü bizim nefesimiz, Türk tarihi, Türk kültürü ve Türk dilidir. Bizim nefesimiz, Anadolu’yu vatan yapan kahramanların şuurudur. Erdoğan ve havarileri Türkiye’nin boğazına çöreklenmiştir. Erdoğan ve yandaşları aziz milletimizin ve Kırşehir’in nefes borusunu kesmek için mücadele vermektedir. Buna izin veremeyiz, buna göz yumamayız, bunu normal göremeyiz. Soruyorum sizlere; Erdoğan, PKK’yla anlaştı, İmralı canisinden vize aldı diye başkanlık sistemine sıcak bakacak mısınız? ‘Ne olmuş, ABD’de var Türkiye’de de olsun’ diyecek misiniz? Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan adamın partizanlık yapmasına, siyasi taraf tutmasına hoşgörü gösterecek misiniz?" diye sormayı da ihmal etmedi.

Konuşmasının sonunda ise, !Yeni Türkiye' parolasıyla milli bekayı, varlığı, kimliği parçalamak isteyenlerin hayallerinde boğulacağını ve bozgunculuğun çamurunda soluk alamayacaklarını vurguladı. Biz ve bizim gibi dava insanlarının doldurduğu meydanın kabalığı ise görülmeye değerdi. Bu şekilde tekrar üstüne basa basa diyorum ki biz Milliyetçi Hareket Partisi adım adım iktidara geliyoruz, bu böyle biline” dedi.