Türkyılmaz, 'Başbuğum, Emanetin Emanetimizdir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 46 yaşını kutluyor, Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz yayımladığı basın açıklaması ile 46. Kuruluş yılını kutlayan partisinin hedeflerinden sapma olmadan yoluna emin adımlarla devam ettiği açıkladı.

Türkyılmaz, 'Başbuğum, Emanetin Emanetimizdir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında Türkyılmaz; “CKMP'nin 8-9 Şubat 1969'da Adana'da düzenlediği Olağanüstü Büyük Kongresi'nde delegelerin büyük desteğini alan "Milliyetçi Hareket Partisi" adı kabul edilmiştir... Büyük Kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin amblemi "Üç Hilâl" olarak kararlaştırılmış ve aynı toplantıda MHP Gençlik Kolları için de "Hilal içinde Kurt" amblemi benimsenmiştir. Maziden atiye giden onurlu ve ilkeli yürüyüşün son yüzyılında söz sahibi olmuş Türk milliyetçilerinin ve son kırk altı yılına damgasını vurmuş Milliyetçi Hareket Partisi'nin öncelikli mücadele maksadı ve varlık nedeni, Türk milletinin var olma mücadelesinde milli bekanın kopartılmadan devamını sağlamaktır. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in arkadaşlarına hitaben söylediği, “Emanet olunan davayı kucakladım. Hiç arkama bakmadan, tereddütsüz, hiçbir şeye aldırmadan yürüyorum” sözleri bu tarihi sürecin ve şuurun yansımasıdır. 

EMANETİN EMANETİMİZDİR

MHP, meşruiyeti ulusal irade olan, insan odaklı, seviyeli, ilkeli, dürüst bir politika anlayışı ile adaleti ve hakkaniyeti ana saha bir İdare anlayışını tesis etmek; toplumsal sulh ve huzuru hakim kılmak, Yüce Türk Milletinin ulusal ve manevi değerleri ile tarihsel ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmak, devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, hak ve kendilerini korumak fakat ve ilkelerini, çizgisini değiştirmeden günümüze kadar koruyarak devam ettiren yegane partidir’ dedi.

Açıklamasının devamında ise Şenol Türkyılmaz; “Partimizin kurucusu merhum Alparslan Türkeş Bey’in emanetine, kurulduğu günkü coşku ve inançla hizmet etmek, davamızın bugünlere kadar gelmesinde canlarını hiçe sayan şehitlerimize karşı boynumuzun borcu bulunduğu kadar, bizden sonra da bu emaneti, bizden daha ileri götüreceğine inandığımız pislik düşürmeyeceğine en az kendimiz kadar emin olduğumuz şahıslara emanet etmekte boynumuzun borcudur. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli liderliğinde; partimizin yarım asra yakın bir süredir savunduğu prensip ve amaçların, zamanımız memleket siyasetinin geldiği noktada ne kadar mühim bulunduğu ve partimizin memleket siyasetindeki üstlendiği görevi, partimiz üyeleri dışında da yurttaşlarımız görmektedir ve inanmaktadır. Halkımızın iri bir çoğunluğu ülkemizin geleceğinin teminatı şekilde Milliyetçi Hareket Partisi’ni gördüklerini her çeşitli ortamda anlatım etmektedir” dedi.