Türkyılmaz 'İlçe Başkanlığı Herkesin Haddi Değildir'

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz son günlerde basında ve sosyal medyada çıkan kongre haberleri ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Türkyılmaz 'İlçe Başkanlığı Herkesin Haddi Değildir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla hafta sonu Kızılcahamam kampında partililerle bir araya gelindi. Bu kamp programında partimizin MYK toplantısında Sayın Genel Başkanımızın basın mensuplarıyla yaptığı toplantı sırasında son günlerde MHP ile ilgili konuları paylaşmıştır. Bu konuşmalar sırasında MHP Büyük Kurultayı 18.03.2018 tarihi olarak belirlenmiştir. 

İSTANBUL’DA KONGRE TARİHİ BELLİ DEĞİL

İlçe kongrelerinin de 9 Ekim itibarı ile başlayacağını basın mensupların ilan edilmiştir. Genel Başkanımızın açıklamasından sonra 9 Ekim 2016 tarihinden itibaren ilçe kongrelerinin başlayacağı fakat İstanbul ilçe kongrelerinin henüz tarihi ve zamanı belli değildir.

Silivri’de bir arkadaşımızın sosyal medya üzerinden ilçe başkanlığına adaylığını açıklaması zamansız yeri gelmemiş bir açıklamadır. İlçe başkanlığına aday olacak arkadaşımızın ilçe kongreleri genel merkez tarafından net tarihler belirlendikten sonra adaylığını tutacağı bir salonda bana göre de en güzeli partimizin ilçe binasında siz değerli basın mensuplarına açıklaması etik açısında çok doğru bir yaklaşım olacaktır.

Sosyal medya üzerinden şahsımı da kullanarak şu anda başka siyasi partilerde koşturup pazarlık yapan hedefleri belli olmayan kişilerin MHP İlçe Yönetimi ve İlçe Başkanı hakkında parti içindeki işleyişler hariç her türlü eleştiri hakkına sahiptir. Fakat başka partilerle pazarlık halinde olanların da MHP’nin İlçe Teşkilatının iç işlerini çalışma sistemini yönetimin ve çok değerli üye ve delegelerini tartışma ve konuşma hakkına sahip değildir.

İLÇE BAŞKANLIĞI HERKESİN HADDİ DEĞİLDİR

Olası bir kongrede de son kararı ise delegelerimiz verecektir. Sayın arkadaşımız bana çok daha önceki bir konuşmamızda “müsaade edersen ben ilçe başkanlığını düşünüyorum” demiştir. Bende yaşam felsefem ve Ülkücü irade ile aldığım terbiye içinde MHP Silivri İlçe Teşkilatına her MHP’li ve Ülkücü arkadaşımızın günü geldiğinde aday olabileceğini söylemişimdir bu söz bana aittir. 1994 yılından itibaren Silivri İlçe Teşkilatının tüm kademelerinde çalışmış bir kardeşiniz olarak siyasette anlayış tarzım evet ilçe başkanlığı benim söylediğim gibi herkesin hakkı ama herkesin haddi değildir.

Milliyetçi Hareketin kadrolarında uzun yıllar çalışıp çile çekip uğraş verdikten sonra çok saygıdeğer ilçe delegeleri siz talep etmeseniz bile onlar gelir sizi bir göreve layık görürler. Ayrıca her ülkücünün aşkla istediği ilçe başkanlığı gerçekleşir. Bu benim Ülkücü Hareketin içinde bulunan bir arkadaşa siz aday olmayın, siz aday olun diyebilme lüksümün olmadığı bu davanın nefesini soluyan tüm neferlerin de bildiğini düşünüyorum. Türkiye’nin ve bizim zor günler yaşadığımız bu dönemde saflarımızı sıklaştırarak hedefimize daha güçlü şekilde yürüyeceğimizi düşünüyorum bu vesile ile MHP Silivri İlçe Teşkilatı görevinin başında olduğunu siz değerli basın mensuplarına bildirir günü geldiğinde kongre delegelerini Silivri İlçe Teşkilatını yönetim kurulunu yeniden belirleyeceğini sizlerle paylaşır en derin sevgi ve saygılarımı sunarım. Ayrıca 10 Ocak Gazeteciler gününüzü canı gönülden kutlarım.