Yalçın: Bu hususa kınama bekliyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, TBMM gündemindeki son değişiklikle ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Teşkilatı'nı da kınamaya davet etti.

Yalçın: Bu hususa kınama bekliyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren düzenlemeye destek veren Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekillerini kınadı.
“Tecavüzcü mü korunucak yoksa tecavüz edilen mi korunmuş olacak?” diye soran Yalçın, aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Teşkilatı yöneticilerini de destek veren milletvekillerini kınamaya davet ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tecavüzü meşrulaştıran utanç belgesini imzalayan vekillerin için de bulunduğu durum, beyin hücrelerinin iflas ettiğinin göstergesidir . Silivri'deki AKP' li arkadaşlardan da bu hususa kınama bekliyoruz. Özellikle de belgeyi imzalayan istanbul milletvekilinin kınanmasini bekliyoruz. Çünkü bu tarz yaklaşımlar, hem dinimize zarar verir, hem de bizleri ortaçağa götürmekten başka bir işe yaramaz.
Ancak, olayın vehameti esas şuradadır: Diyelim ki adamın biri bir kız çocuğuna tecavüz etti ve sonrasında bu kanundan yararlanmak ve cezadan kurtulmak istedi. Akabinde evlendi ve diyelim ki ayrılmak istedi ve bu adam bu ìşi artık hastalık haline getirdi. Peki şimdi bu durumda ne olacak ? Tecavüzcü mü korunucak yoksa tecavüz edilen mi korunmuş olacak?
Sn. Halkımıza duyurulur, takdir sizlerin...”