Yalçın:'Spor Müdürü suç işlemiştir'

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, 'AKP'nin ilçe başkanı gibi davranan Silivri İlçe Spor Müdürü Sinan Büyükparmaksız hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını' bildirdi.

Yalçın:'Spor Müdürü suç işlemiştir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın,yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Geçtiğimiz hafta eski spor müdürü Mehmet Baykan’ın Silivri’yi ziyaret ederek siyasi çalışmalar içinde bulunduğu ve ilçe kulüplerini “İlçe Spor Müdürlüğünün kahvaltılı istişare toplantısı” var diyerek arayan İlçe Spor Müdürü kime hizmet ediyor. Hangi akla hizmetle ilçemin spor kulüplerini makamını kullanarak AKP’nin partizan çalışmalarına alet edebiliyor. Bu bir suçtur ve bu suçu da ilçe Spor Müdürü Sinan Büyükparmaksız işlemiştir. İlçe spor müdürlüğü makamını kullanarak AKP’ye oy istemek ve ilçe başkanıymış gibi spor kulüp başkan ve yöneticilerini AKP vekil adayını dinlemeye davet etmek hiçbir etik kurala sığdırılamaz.

O kişiler üstelik basına da görüntü vermekten çekinmiyorlar. Eğitimciliği bırakmışlar, siyaset adamı gibi davranıyorlar. Silivri İlçe Spor Müdürü Sinan Büyükparmaksız siz bir eğitim neferi misiniz yoksa AKP’nin bir çalışanı, açıkça destekçisi misiniz? Eski spor müdürüne Silivri’de oy istemek size mi kalmıştır? Bunu açıklayınız.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun AKP söz konusu olunca askıya alındığını da biliyoruz. Kanunun 7. maddesi şöyle diyor: “Devlet memurları, siyasi partilere üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken; din, dil, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayrımını yapamazlar. Hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar”. Yukarıda suç unsuru çok, açık seçik bir şekilde oluşmuştur. AKP’nin eğitim sisteminde oluşturduğu tahribata sporumuz da dahil olmuştur. Yasa tanımazları, kanunlara ayrı fiilleri belgelerle sabittir. 657 sayılı yasa hiçe sayılmıştır.

İlçe müdürümüz Sinan Büyükparmaksız bu partinin neferi gibi davranmıştır ve davranmaya da devam etmektedir. Bir siyasi partinin aday tanıtım toplantısını organize ederek, en ön sıralarda oturarak, desteklerini ifade ederek, poz vererek, alkışlayarak bir siyasi partinin tarafı olduğunu nettir ve tarafsızlığını da yitirmişlerdir. Derhal istifa etmelidirler. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bağımsız, özgür birer birey olarak yetişmesini istiyorsak, vatanımıza ve milletimize faydalı bir nesil büyütmek istiyorsak ilçe spor müdürlüğünün içinde iktidarın yandaşlığını yapan kadroların temizlenmesi gerekmez mi?

İlçe spor müdürünün bu davranışı bir suçtur ve mülki idare amirlerimizi bu konuda göreve davet etmekteyiz. “