Abdullah Yıldırım Milletvekili Aday Adayı

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silivri İlçe Başkanı,Eski Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım bugün bir basın toplantısı yaparak aylar önce okuyucularımıza duyurduğumuz haberi bugün kendisi açıkladı

Abdullah Yıldırım Milletvekili Aday Adayı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Yıldırım’ın basın toplantısına katılımın yüksek olduğu ve konuşmasının sık sık alkışlarla kesildiği gözlemlendi.Haziran Ayında yapılacak olan Milletvekili seçiminde aday adayı olduğunu belirten Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti;

Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım, Sevgili Dostlarım ve Çok Kıymetli Partililerim, hepiniz hoş geldiniz. 3 ay önce bıraktığım belediye başkan yardımcılığı görevim ve bugün istifa ettiğim devlet memurluğum ile ilgili açıklama beklentisi içinde olduğunuzu biliyorum.18 aya yaklaşan belediyedeki görev süremde, yönetim anlayışımızın farklılığı partime ve Silivri halkına duyduğum sorumlulukla bağdaşmıyordu.Benim belediyedeki varlığım bazı çevreleri rahatsız ettiği için özellikle hedef haline getirildiğimi biliyorum.Yıpratarak, sindirerek, kızdırarak çeşitli yollarla bezdirilmeye çalışıldım.Peki niçin böyle yapılıyordu; neler oluyordu?

Sırasıyla açıklıyorum

Bir arkadaşımız gazetesinde "Abdullah’ın sucu ne" diye yazısına başlık atmıştı.Ben söyleyeyim Abdullah'ın sucu ne? Sırasıyla açıklıyorum;

Siyasete başladığım yıldan beri siyasi çizgimde hiç bir yalpalama ve sapma olmadan sosyal demokrat ilkelerimi devam ettirmek. Üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin dışında hiçbir partide siyaset yapmamak. Kişisel çıkar ve beklentilerim için başka partiye geçmek veya gizli destek vermek gibi ihanette bulunmayı hiçbir zaman düşünmemek.

2004 seçimlerinde kendi hırsları ve çıkarları için belediyeyi AKP ye teslim edenler yüzünden moral çöküntüsü içinde günde bir kaç kişini uğradığı parti binasına bağlılık duygularıyla sahip çıkmak. Partinin her sabah kapısını açıp, masalarının tozunu alarak, çayını demleyen birkaç arkadaşımla birlikte çalışmaya devam etmek.

2007 genel seçimlerinde ilçe başkanı iken yerel iktidarda AKP olmasına rağmen o zamanki ilçe yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve üyeleriyle birlikte canla başla çalışarak İstanbul un ilçeleri arasında bir tek Silivri Cumhuriyet Halk Partisi'nin birinci parti olmasını sağlamak.

2007 referandumda yine aynı ruh ve heyecanla yüreklerini ve inançlarını ortaya koymuş partililerimizle Silivri Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci parti yapmak.

2009 yerel seçimlerinde birilerinin kendi siyası hırs ve ikbal beklentileri için AKP’ye teslim edilen emaneti; yani Silivri Belediyesi’ni geri almak.

Bunun için yola çıktığı arkadaşlarıyla parti içinde direk hedef olarak asılsız yalan ve iftiralara rağmen inandığı ve inandırıldığı aday adayı için kendi varlığını ortaya koyma pahasına parti içinde mücadele edip inandığı ve o zaman güvendiği arkadaşlarıyla iktidar yolunu açmak.

2009 yerel seçimlerinde yine ilçe başkanı olarak partisinin tüm yetkili organlarıyla İlçe Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Seçim Komitesi, Meclis Üyesi adayları, partimizin gönüllü isimsiz kahramanları ve Silivri halkı ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin ATATÜRK'ün ilkelerini, programını, altı oku Silivri de iktidar yapmak.

Bu onurlu görevi hakkaniyetle yerine getirmek ve seçim öncesi verilen sözleri gerçekleştirmek için her şeye rağmen sürdürmeye çalıştığım 18 aylık Başkan Yardımcılığı görevini titizlikle yapmak.

 

“İftira ve yalanlara hukuk önünde hesap soracağım”

Sevgili Dostlar; takdiri, değerlendirmeyi tüm kamuoyuna Silivrili hem şehrilerime ve Saygıdeğer Silivri halkına bırakıyorum.Şunun çok iyi bilinmesini istiyorum ve altını çizerek özellikle soyluyorum; benim sahsımla ilgili halkıma ve partililerime veremeyecek hiçbir hesabım yoktur.İsteyen herkes ile istediği platformda konuşmaya ve tartışmaya hodri meydan diyorum.Hakkımda bazı gazetelerde yazılan asılsız haberler ile ilgili hukuki sureci başlatmış bulunmaktayım. Bundan böyle iftira ve yalanlara hukuk önünde hesap soracağım.

Değerli konuklar, basın mensubu arkadaşlarım; canım çok yandığı için bu açıklamalarda bulunma gereği duydum .Sizleri davet etmemin asıl nedeni bugün devlet memurluğu görevimden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili aday adayı olmak onurunu sizlerle paylaşmaktır.Tabi ki hedefim iyi bir sıralamada yer alıp mecliste sizleri temsil etmek. Bunun için gerekli çalışmayı yapacağımdan şüpheniz olmasın. Milletvekili olamasam da daha önceleri olduğu gibi partimin her kademesinde çalışmış bir arkadaşınız olarak severek gönülden partimin uygun gördüğü her görevde çalışmak benim için onurdur.Bu süreçte bana destek olan her kararımda yanımda olan aileme ve yakın dostlarıma, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Sizlere de katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Bu arada bazı çevrelerden basın toplantısını partide yapmadığım için özellikle eleştiriler gelebilir. Henüz partiye üye olmadığım için burada açıklama yapmayı uygun gördüm.Hepinize tekrar teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

15 Ekim 2010 tarihinde yayınlanan Haberimiz